×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 5 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Luni, 21 august 2017, 15:14
EUR (€)
-0.0002 ↘
4.5881 RON
USD ($)
+0.0013 ↗
3.9079 RON
• • •
Dragnea – Grindeanu sau tragedia mediocrilor

Nu mă impresionează nici Dragnea, nici Grindeanu! Amîndoi sunt cam de aceeași calitate. Nu prezintă semnele unui calibru deosebit. Ideile lor sunt comune. Un fel de mers pe poteci bătătorite de mediocri. Nu-și dau seama că pot să-și rateze carierele și că întorc România pe dos. Ratează oportunități ca niște începători. Poate că Dragnea este ceva mai viclean decît adversarul său din aceste zile. În rest, amîndoi lunecă printre degete ca niște pești tăvăliți prin vaselină. Ştiți ceva destul de clar, hotărît, tranșant, formulat public de cel desemnat să conducă Guvernul României? Ce mare schimbare s-a petrecut de la instalarea sa în fotoliul de premier? Anotimpurile! Parcă au înlocuit acoperitul cu toleratul! Ce-a făcut Grindeanu în 6 luni de mandat, în afara Ordonanței 13 (de care s-a spălat repede pe mîini) și a legii moșite de Olguța Vasilescu, despre care nici acum nu știm dacă taie lefurile sau le mărește? Nici iezuiții de la Ministerul de Externe nu se pot compara cu acest premier speriat și de umbra lui. Și cu acest președinte care vrea să-și ascundă dorințele în spatele deciziei colegilor săi?

Un om cam de același fel este și Liviu Dragnea. Patinează printre afirmații, lunecă printre judecăți, o freacă și o tot scaldă de parcă așteaptă momentul ca lucrurile să se petreacă de la sine. Sau să-ţi dea două palme cu mîna vecinului de apartament. Vă mai aduceți aminte de candidatura lui Liviu Dragnea la președinția PSD, cînd omul nostru lăsa să se înțeleagă că ar putea să-și dea demisia din partidul pe care îl conduce? Evoluția sa de mai tîrziu, în fruntea PSD-ului, în scaunul de președinte al Camerei Deputaților, ne-a arătat că avem de-a face cu un ins dotat cu nenumărate cotloane și subterane, dar nu cu viziune, cu capacitatea de a juca meciuri hotărîtoare. Liviu Dragnea s-a întrecut pe sine încă din zilele premergătoare desemnării premierului PSD. Tăcutul, ezitantul, iezuitul președinte de partid a început să aibă alura unui mîrlan amenințător. Ca să nu zic de apucăturile unui autoritar periculos. A hotărît singur cine va conduce Guvernul. Mai era puțin pînă cînd Liviu Dragnea își numea calul sau motanul pe același post. După ce-a încasat-o de la colegi și de la presă, Liviu Dragnea a redevenit iezuit și mieros. Cu o transparență de geam de bucătărie, Liviu Dragnea s-a dat străin de Ordonanța 13, cum în aceste zile a încercat să pară străin de nemulțumirile față de premier.
Liviu Dragnea simte că, după victoria răsunătoare din alegerile parlamentare 2016, PSD-ul se dezumflă mai repede decît se aștepta el și decît ne imaginam noi. S-a încurcat prostește la desemnarea premierului, a improvizat nepermis prin desemnarea lui Sorin Grindeanu și, mai apoi, şi-a dat cu stângu-n dreptul la Ordonanța 13 și în toată comunicarea și redactarea legii salarizării unitare. PSD-ul a prestat la putere mai amatoricește decît Uniunea Salvați România, în cazul în care electoratul s-ar fi îmbătat în masă și ar fi trimis-o la putere.

Știe cineva o decizie sau o inițiativă care să arate că PSD-ul respiră acum modernitate, claritate, fermitate? PSD-ul a intrat într-o stare de bîlbîială nu neparat pentru că Grindeanu nu este un om de decizie, ci și pentru că Liviu Dragnea nu are comportamentul unui politician de calibru. Vrea putere, dar n-are direcție. El improvizează din aproape în aproape, pas cu pas, ca să folosim expresia favorită a președintelui Iohannis, și, la urmă, dacă nu iese, o împinge în brațele altuia.

Oricum am lua-o, Liviu Dragnea este principalul responsabil de situația de acum. Dacă a dat România pe mîna unui nechemat, poate fi socotit mai vinovat decît acesta. Dacă Sorin Grindeanu, fără să ne dăm seama, o fi vreo luminăție politică, iar președintele PSD vrea să-l răstoarne, tot el este de vină.

Și cu Grindeanu vinovat, și cu el strălucitor și contracarat de PSD, tot la Liviu Dragnea se decontează. Liviu Dragnea riscă să dea foc la scena politică și să destabilizeze PSD-ul. Căci de la cariera politică, după modesta mea părere, nu mai avem ce aștepta. S-a dus dracului pentru totdeauna. De ce? Dintr-un spirit critic pronunțat? De frică de pușcărie? Din dorința de a-i face un cadou președintelui Iohannis? Sau dintr-o cumplită nepricepere? Un ce care nu merge și nu rezistă la nici o explicație se ascunde în toată nebunia stîrnită de comportamentul acestui baron de Alexandria devenit președintele PSD.

Editorialul complet în ziarul Cotidianul de joi versiunea tipărită - disponibilă la toate chioşcurile şi benzinăriile OMV Petrom şi MOL - sau varianta digitală.

Cornel NistorescuPublicat Miercuri, 14 iunie 2017
8102
 | 28
 | 57
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Mushu
+4
Domnule Nistorescu, inca o data, trebuie sa va spun ca ati evaluat extraordinar de bine situatia! Am o intrebare, care ar putea fi si retorică - Ce politician sau chiar partid romanesc va impresioneaza!? Pe mine, din pacate, si cred ca pe foarte multi romani, NICI UNUL! PSD dovedeste ca e o adunatura de fripturisti gata sa muste de jugulara conjunctural! PNL se zbate intr-o mediocritate de lunga durata si parca fara leac! UDMR? ei sunt mai coerenti dar nu vor nimic bun pentru aceasta tara! USR este o forma fara fond, o adunatura de oameni gica-contra dar contra asa de tare incat sunt contra si intre ei! PMP? Hai da de!? Este o ramasita a imperiului Basescu...care se zbate in anonimat! ALDE sunt deja divizati si oricum numai liberali nu pot fi numiti...se compromit in continuare in timp ce eu scriu aici! Cine ar mai fi!? Sa nu imi spuneti de Ciolos cu 100 lui fiindca ceea ce a inceput probeaza ca este un fricos si nu are curajul sa iasa la lupta politica...asteapta sa fie numit...asa cum a fost mereu in cariera dansului! Deci cine!?
Publicat Joi, 15 iunie 2017
+Răspunde
Lt.maj. Bostan
+1
Felicitari pentru articol.Trebuia mentionat ca nu mereu functia doboara gradul.O fi pentru ca articolul a fost scris ieri.
Publicat Joi, 15 iunie 2017
+Răspunde
Noe
+4
Dragnea şi-a dat seama că Sistemul Progresisto-Binomist i-a tras puterea de sub picioare şi lui şi PSD-ului, prin intermediul interpusului Grindeanu care nu mai executa demult ce spune Dragnea şi PSD-ul ci execută ce-i spune Binomul şi Sistemul. Sistemul Progresist are deja omul obedient lor în funcția cheie : cea de Prim-Ministru.În acest condiții Dragnea nu mai putea aștepta apropierea pregătirilor pentru alegeri din 2019, cu un Grindeanu care joacă în echipa adversă deşi e îmbrăcat în tricoul PSD-ului.Grindeanu, cel care şi-a strâns lângă el pe post de consilieri, o baterie de foşti sau actuali? SRI-işti, plus o clientelă proprie aterizată în cele mai bănoase centre de putere ale guvernului, ale agențiilor guvernamentale şi ale consiliilor de administrație ale întreprinderilor de stat, îşi consolidase deja polul său de putere controlat de Sistemul Progresisto-Binomist, atât în interiorul PSD-ului dar mai ales în interiorul Guvernului.Deci PSD-ul nu încearcă acum să-şi dea jos “propriul Guvern” cum încearcă să vă prostească UM Digi24, UM Hotnews, UM Adevărul, UM Realitatea Tv sau “analiştii” pro-Grindeanu ca Ion Cristoiu, Radu-Tudor, Gâdea, Bogdan Chirieac, Pieleanu sau Victor Ciutacu, (care sunt de fapt analişti ai Sistemului care joacă ca “nealiniați” Sistemului);PSD-ul încearcă acuma, să dea jos Guvernul altora.Nu întâmplător PNL şi USR, toată Presa Progresistă, toți “analiștii” Sistemului aliniați la vedere sau nealiniați în opoziție şi toată Rețeaua Soros în frunte cu detaşamentele stradale organizate sub hashtag-ul #rezist, îl susțin pe Grindeanu.Prin urmare ceea ce face Dragnea, azi, se numește “Damage Control”, adică Controlul Daunelor care pe scurt spune aşa: mai bine păgubesc oricât de mult azi, decât să păgubesc de tot mâine.Iar ceea ce face Grindeanu care dă cu copitele în stânga şi-n dreapta în capetele PSD-iștilor, refuzând să plece atunci când partidul care l-a pus îi cere să plece, ne arată clar că lui grindeanu i s-a cerut lovea
Publicat Joi, 15 iunie 2017
+Răspunde
la 2 mai @ Noe
+2
Dragnea si cond. partidului si-or fi dat seama. Cred ca si Ciuvica. De cealalta parte, redactia Cotidianul e deja cu mintea la 2 mai. Hai, sa prindeti vreme buna!
Publicat Joi, 15 iunie 2017
+Răspunde
Tudor @ Noe
+4
cu exceptia lui Grindeanu, guvernul ce tocmai demisioneaza in etape e plin de neamurile, finii si secretarele lui Dragnea , din Olt, Teleorman si Giurgiu ? ce binom visati ??
Publicat Joi, 15 iunie 2017
+Răspunde
aaa
+2
"Oricum am lua-o, Liviu Dragnea este principalul responsabil de situația de acum. Dacă a dat România pe mîna unui nechemat, poate fi socotit mai vinovat decît acesta. " Domnule Nistorescu, eu cred ca principalul responsabil de situatia de acum este presedintele Romaniei, care, prin actiunile lui de dupa alegeri, cand a blocat omul mandatat de electorat sa fie prim ministru sa obtina functia. Este un act de sabotare a Romaniei! Oare cum ar fi daca ar merge KWI la Bruxelles si i-ar spune partenerii de acolo ca ei nu il recunosc ca si presedinte pentru ca el fura case? Sau poate deja se intampla? Oricum, ce vreau sa spun este ca oamenii, la fel cum au ales un presedinte, au ales si un partid care sa ii guverneze si care ar trebui sa nu fie impiedicat sa isi puna oamenii pe care ii considera potriviti pentru realizarea obiectivelor propuse
Publicat Joi, 15 iunie 2017
+Răspunde
Nastratin @ aaa
+1
Da-te dreaqului da tampit !
Publicat Joi, 15 iunie 2017
+Răspunde
Teo @ aaa
+1
Asa, Aaa... eu cred cå tot Båsescu e de vina. La urma urmei, CHIAR ESTE!!!!
Publicat Sâmbătă, 17 iunie 2017
+Răspunde
Basil
-2
Va multumim pentru articol, domnule Nistorescu. (era si cazul)
Publicat Joi, 15 iunie 2017
+Răspunde
Ochisor
+4
Valul de minusuri date celor care sunt anti Grindeanu nu fac decat sa dovedeasca ca Grideanu este omul lui joha si al binomului. Deci este bine ca i s-a cerut sa plece.
Publicat Joi, 15 iunie 2017
+Răspunde
hasnaua 3 @ Ochisor
+5
mai bine omul binomului decit omul rusilor Sictir ciuma rosie
Publicat Joi, 15 iunie 2017
+Răspunde
R.T.
+7
La analize , stând pe margine toți ne dăm dăștepți foc . Carevasăzică , dintre toți românii niciunul nu este bun . Excepție fac cei premiați de Alexandrion ! Să-i alegem atunci pe ăia să conducă România .
Publicat Joi, 15 iunie 2017
+Răspunde
Valahu
-8
Grindeanu a fost si el, amaratul , recrutat de Soros. I-au vanturat prostului pe la nas functia de presedinte in 2019 ! Grindeanu este o persoana labila psihic. A fost evident de la inceput. Problema cea mare este ca PSD-ul va avea in continuare 60% in Parlament si un sprijin electoral de peste 46% dar este sabotat de maniera ticaloasa : Tuturor oamenilor valorosi l-i s-au intocmit dosare penale . Cei ramasi sunt ori incapabili ori sunt recrutati de agentura Soros, CIA, BND ori SRI (vasalul acestora). PSD-ul nu are decat o alternativa : revolutie in justitie si servicii. Cu orice risc !
Publicat Joi, 15 iunie 2017
+Răspunde
Mda @ Valahu
+3
Corect. Adica, un comportmanet "clar, hotarat, transant", cum se plange Nistorescu ca nu are nimeni. Doar ca stai sa vezi atunci, cum ii face autoritaristi, dictatoriali, ma-ntelegi...
Publicat Joi, 15 iunie 2017
+Răspunde
Țăranul @ Valahu
0
E înspăimîntătoare mobilizarea postacilor , dar , cînd e ordin ... , cu plăcere ... ! Sublimul ticăloșiei ... ! Vorba ceea , doar li s-au mărit salariile ... , în cel mai discret mod ...
Publicat Joi, 15 iunie 2017
+Răspunde
alegatorul
-6
Dragnea a numit toti ministri incompetenti pentru Grindeanu, el trebuie sa-si dea primul demisia, nu Grindeanu. Nu s-a laudat el ca intai se hotareste la partid si apoi orice decizie se ia la partid se impementeaza la guvern. Grindeanu e ultimul vinovat din guvern.
Publicat Joi, 15 iunie 2017
+Răspunde
c.g.
-27
Exprimarea asta '' Tăcutul, ezitantul, iezuitul președinte de partid a început să aibă alura unui mîrlan amenințător. Ca să nu zic de apucăturile unui autoritar periculos. A hotărît singur cine va conduce Guvernul. Mai era puțin pînă cînd Liviu Dragnea își numea calul sau motanul pe același post. După ce-a încasat-o de la colegi și de la presă, Liviu Dragnea a redevenit iezuit și mieros. Cu o transparență de geam de bucătărie, Liviu Dragnea s-a dat străin de Ordonanța 13, cum în aceste zile a încercat să pară străin de nemulțumirile față de premier. '', este: ATAC la baioneta la adresa Presedintelui PSD Liviu Dragnea, este ATAC la adresa PSD-ului ! Domnule Cornel Nistorescu nu cred ca asta este normalitate pentru presa '' cainele de paza al democratiei '' cu asemenea exprimari si atacuri asupra unei aglomerari politice ! Sa auzim si de mai bine ! p.s.- sper ca moderatorii gazetei Cotidianul sa nu ma cenzureze, multumesc ... !
Publicat Miercuri, 14 iunie 2017
+Răspunde
g.c. @ c.g.
0
da, epitetele sunt numai ptr johannis si opozitie!
Publicat Joi, 15 iunie 2017
+Răspunde
Recomandate
Brambureala pe puncte și pe notițe
Publicat acum 19 ore şi 20 minute
„Ni s-a tot indus că suntem proști”
Publicat acum 2 ore şi 54 minute
Tudose, despre cumulul pensie-salariu
Publicat acum 5 ore şi 55 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ilie Şerbănescu

Mai mulți „internaționaliști“ de seamă ai României postdecembriste, în frunte cu cei eterni de la BNR, cu contribuții majore la transformarea României într-o colonie.

Ilie ŞerbănescuPublicat acum 19 ore şi 8 minute