Dragnea vrea să fie Vladimir Putin

Liviu Dragnea și-a atins limita penibilului zilele trecute când a propus așa-zisa lege a defăimării sociale. Exemplu tare despre cum să fii inoportun. A jucat la cacealma, a încercat să prostească lumea, zicând că face vorbire despre toleranță, dar propune o lege extrem de intolerantă. Legea lui Dragnea ( pentru care va rămâne în istorie ) vrea un singur lucru – să pună botniță celor care scriu pe facebook, 8,3 milioane, și care se exprimă liber într-un mediu devenit în ultimii ani f influent. Partidele dornice de înnoire au încercat să se insereze online, să se adrese utilizatorilor de internet(10, 3 milioane). S-au adaptat noilor instrumente. La fel cum se adaptează (dacă vor să nu piară) problemelor cu care se confruntă societatea. Liderii depășiți, dinozaurii partidelor învechite, au o mare problemă de a se adapta la noile tehnologii, la noul mediu. Și dacă Dragnea&Co nu reușesc să se schimbe atunci interzic ce nu înțeleg ce nu știu să folosească. Dacă nu se potrivesc vremurilor de azi, ne întorc pe noi în trecut, cam cu 30 de ani…

Este exact ce face acest Liviu Dragnea ajuns cel mai „popular” personaj pe facebook (un fel de Dorel). A reușit să strângă mai mult ca oricare alt lider politic mesaje de oprobiu pentru legea lui despre defăimarea socială. Conform obiceiului lui, a întors spatele realității. Pe pagina lui de facebook au apărut peste 3000 de mesaje critice. Ce a făcut Dragnea !? Ceva care i se potrivește, tipic – nu a citit. Pretinde că nu avut timp să citească atâtea mesaje. Putea să înceapă cu unul și să răspundă. A preferat să nu răspundă, adică să dialogheze cu cei de altă opinie decât a lui. E un lider de tip vechi, un postcomunist, nu un democrat. Dragnea a șters toate cele 3000 de mesaje cu un click, delete!!! Aici e tot personajul Liviu Dragnea. Dragnea vrea să delete mediul online. De fapt, România, în întregul ei.

E o tentativă mizeră prin care este blocat o parte a electoratului. Dragnea a împins această lege nu de dragul toleranței, ca să lupte cu extremiștii. El încearcă să-și păzească partidul, candidații săi, de criticile pe care le încasează zi de zi ceas de ceas și în proporție de masă pe facebook și nu le-a putut opri până acum. A învațat lecția de la înfrângerea suferită de Ponta. Mediul online a fost principalul agent electoral care l-a învins.
Nu staff-ul de campanie al lui Iohannis, nu PNL. Dragnea a tras concluziile, și cu facebook-ul se luptă el acum.

În acest mediu e clar că PSD și Dragnea a pierdut partida și nu are timp să se refacă până la alegeri. D-asta s-a și grăbit. Dacă pesediștii mai aveau o sansă să conteze online, după așa-zisa lege a defăimării sociale, a pierdut complet partida. Mă întreb câte pagube a adus Dragnea cu nechibuzuința lui zilele astea…

PSD a ratat de câteva ori să se modernizeze. Nu a reușit să se urbanizeze, să creeze o stângă intelectuală, să se adreseze altor categorii. Se bazează tot pe țărani, pe sărăcime, pe lumpeni, pe defavorizații tranziției pe care în atâția ani de guvernare i-a jefuit. PSD ne arată în aceste zile incapacitatea sa cronică de a se moderniza. El se află încă la începutul anilor 90 și nu reușește să se debaraseze de coada de dinozaur comunist pe care o târăște după el de peste 25 de ani.

Ce ar însemna o Românie în care acest șef PSD apărut din străfundurile societății românești, ar fi prim-ministru!? Sigur ar fi o dictatură, cu presa pusă cu botul pe labe, unde ar avea drept de opinie numai lăudătorii săi. Am asista la un cult al personalității, care ar masca o corupție fără limite. Sub sceptrul lui Dragnea România ar fi țară din lumea a treia. O republică din sudul fostului URSS. Ce altceva pot să înțeleg din propunerea extrem de periculoasă făcută de Liviu Dragnea!? Ce democrație ar fi aceea gestionată de el!? Una milițienească. Nici nu vrea să mă gândesc.

El ne-a oferit în aceste zile o mostră vie a ce ar însemna România condusă de el și PSD în următorii ani. Feicebuciștii au înțeles perfect amenințarea și au reacționat exemplar. Această reacție îmi amintește de Piața Universității din 1990 când lumea adunată acolo a protestat împotriva politicii troicii Iliescu-Brucan-Roman de a face glasnost și perestoika la Bucuresti. Protestarii au dorit o democrație de tip occidental nu un regim comunist asezonat de Gorbaciov. Situtația de azi amintește de primăvara 1990. Sunt unii – ca Dragnea – care vor să întoarcă România în anii 90 ca să impună un regim de tip Putin – cu o societate controlată în care nu se aud critici. Spiritul FSN revine.

www.stelian-tanase.ro

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Stelian Tanase 126 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.