Dunărea continuă să scadă, autorităţile asigură însă că nu vor fi probleme cu apa

Debitul Dunării la intrarea în ţară continuă să scadă, până la sfârşitul săptămânii urmând să ajungă la 2.250 mc/s, însă nu vor fi restricţii în alimentarea cu apă a populaţiei, a anunţat, luni, Administraţia Naţională „Apele Române” (ANAR).

În perioada următoare, debitele Dunării în secţiunea Baziaş îşi vor menţine tendinţa de scădere, ajungând în 25 septembrie la un debit de 2.250 mc/s. Cel mai scăzut debit din ultimii 50 de ani a fost înregistrat în anul 2003, când Dunărea la intrarea în ţară a fost un debit de 1.600 mc/s, au precizat, luni, reprezentanţii ANAR într-un comunicat de presă.

„Datorită măsurilor de exploatare convenite, atât la nivelul A.N. Apele Române, cât şi la nivelul S.C. Hidroelectrica S.A., nivelurile în lacuri sunt menţinute constante, în vederea asigurării unei rezerve de apă suficiente pentru o lungă perioadă de timp. Având în vedere situaţia hidrologică actuală, Administraţia Naţională «Apele Române» monitorizează 24 h din 24 şi anunţă că, la această oră, în toate secţiunile de control, debitele sunt suficiente pentru asigurarea cerinţelor de apă pentru toate folosinţele, atât pentru populaţie, cât şi pentru industrie. De asemenea, nu sunt semnalate cazuri de mortalitate piscicolă”, au spus reprezentanţii ANAR.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.