El este noul șef al CSM

Judecătorul Marius Tudose Badea este de marți noul președinte al Consiliului Superior al Magistraturii. Tudose a fost ales președinte de către plenul CSM, iar procurorul Bogdan Gabor a fost ales vicepreşedinte, fiind singurul candidat pentru acest post.

Pentru funcția de șef al CSM au candidat judecătorii Alexandru Şerban şi Marius Tudose Badea.

Marius Tudose este membru CSM din 2011. A intrat în magistratură în 1995 şi a fost judecător la Judecătoria Slatina, Judecătoria Sectorului 4 şi Judecătoria Sectorului 3. La această ultimă instanță a fost vicepreşedinte, între 1 octombrie 2000 – 1 noiembrie 2001, şi preşedinte, din 1 noiembrie 2001 până în 6 ianuarie 2011.

Tudose a fost coleg de an la Facultatea de Drept cu premierul Victor Ponta.

Proiectul de management cu care a candidat Tudose la șefia CSM

Noul vicepreședinte al CSM, procurorul Bogdan Gabor, şi-a început cariera de magistrat în 1999 în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare. Între 2003 şi 2006 a fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, ulterior prim-procuror adjunct al acestei instanţe. Din 2007 până în 2010, Gabor a fost procuror al DNA Cluj. Apoi, până în 2012, a fost procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş, iar din ianuarie 2012 a devenit membru al CSM.

Gabor a candidat şi anul trecut pentru funcţia de vicepreşedinte al CSM, fără succes însă, atunci fiind ales contracandidatul său, Gheorghe Muscalu.

Proiectul de management cu care a candidat Gabor la vicepreședinția CSM

Conducerea CSM are mandat de un an, potrivit Constituției.

Consiliul a fost condus anul trecut de judecătorul Adrian Bordea, în calitate de preşedinte, şi de procurorul Gheorghe Muscalu, drept vicepreşedinte.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.