Elena Băsescu este „un politician îngrozit”!

Tupeu maxim sau prostie? Este greu de calificat atacul Elenei Băsescu privind desfăşurarea referendumului constituţional în paralel cu europarlamentarele. A uitat ce a făcut tatăl ei?

A uitat de decizia lui tata

O primă reacţie – negativă – privind măsura desfăşurării în paralel a referendumului pentru Constituţie cu alegerile europarlamentare a venit, culmea, de la Elana Băsescu, fiica preşedintelui. „Intenţia comasării referendumului de modificare a Constituţiei cu alegerile europarlamentare reprezintă o nouă dovadă a lipsei de respect pe care o are USL faţă de instituţiile UE şi drumul european al României. Sunt convinsă că această idee va fi primită extrem de negativ la Bruxelles şi Strasbourg, fiind o încercare de subminare a legitimităţii Parlamentului European. Dacă această propunere s-ar materializa, întreaga logică a campaniei pentru PE ar fi dată peste cap. În loc să discutăm despre locul României în Europa şi ce putem face ca ţara noastră să recupereze decalajele faţă de media UE, vom sfârşi în acelaşi scandal specific politicii dâmboviţene promovate de Ponta şi Antonescu”, a scris Elena Băsescu pe pagina ei de Facebook.

Este dificil de catalogat această declaraţie. Reprezintă o mostră de tupeu maxim sau de prostie. Pentru simplul fapt că există precedentul 25 noiembrie 2007, când în paralel cu alegerile europarlamentare s-a desfăşurat referendumul pentru instituirea votului uninominal. Referendum promovat cu mare agresivitate de… Traian Băsescu, nimeni altul decât tatăl Elenei Băsescu.

Ce spunea Traian Băsescu pe 23 octombrie 2007

Într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni, pe 23 octombrie 2007, Traian Băsescu anunţa oficial organizarea referendumului pentru introducerea votului uninominal în paralel cu alegerile europarlamentare. Iată ce a declarat atunci, printre altele, Traian Băsescu. „Am văzut politicieni şi analişti îngroziţi că nu vom mai dezbate despre problemele Europei, cu ocazia euroalegerilor dacă se suprapune şi referendumul. Vă asigur că voi fi unul din politicienii României care vor vorbi foarte mult despre Europa, despre Tratatul de Reformă a Europei, despre ce înseamnă a fi parlamentar european. Dar, în egală măsură, pentru a fi europeni trebuie să avem o clasă politică reformată şi cred că tema reformării clasei politice din România este o temă pur europeană. Am mai văzut speculaţii că Preşedintele vrea să ajute Partidul Democrat. Doamnelor şi domnilor, cu sau fără tema votului uninominal sper că nimeni nu îşi imaginează că mă voi duce să îl susţin în campanie pe Ion Iliescu sau pe Hrebenciuc sau pe Orban sau pe, ştiu eu ce alt politician, Crin Antonescu, care nu trece o zi să nu mă jignească”.

Deci, pe 23 octombrie 2007, Traian Băsescu ataca dur reacţii „tip Elena Băsescu” din 13 ianuarie 2014. Putem aşadar să o încadrăm fără să greşim pe fiica preşedintelui în categoria „politicienilor îngroziţi”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.