Erdogan atacă Rusia şi Siria de la curtea regelui Salman

Cu câteva ore înainte de a ajunge în Arabia Saudită, președintele turc Recep Erdogan a acuzat președintele Siriei că este „fără milă” pentru uciderea a sute de mii de oameni și a criticat Rusia pentru sprijinirea lui, informează Associated Press, citată de B1.ro.

Erdogan a vorbit cu reporterii înainte de a pleca în Arabia Saudita, unde s-a întâlnit cu regele Salman pentru discuții axate pe cooperarea siriană în războiul civil și de energie. Turcia și Arabia Saudită sunt susținători puternici ai rebelilor care luptă pentru a la da jos pe președintele Siriei, Bashar Assad, care este sprijinit de Rusia și Iran.

Erdogan a declarat că guvernul său și Arabia Saudită lucrează pentru „solidaritate și consultare” pentru a găsi o soluție politică pentru Siria, și că ambele țări fac eforturi pentru un acord care l-ar putea elimina pe Assad de la putere.

Agenția de Presă de stat din Arabia a declarat că la discuțiile lui Erdogan cu Salman au participat și alți oficiali, inclusiv Prințul regatului, prințul moștenitor adjunct, și miniștri de finanțe, afaceri externe și informații.

Delegația lui Erdogan în Arabia Saudită include miniștri de economie, energie și afaceri externe.

Cele două părți au discutat despre cooperarea în domeniul energetic pentru că Ankara lucrează pentru a-și diversifica sursele de aprovizionare ca urmare a rupturii cu Moscova după doborârea avion rusesc.

Agenția de Presă din Arabia a confirmat că doi lideri au discutat conflictele din Siria și Irak, precum și evoluțiile războiului din Libia și Yemen.

„Nu poți merge oriunde prin sprijinirea unui regim care a ucis fără milă 400.000 de oameni nevinovați cu arme convenționale și chimice.”, a spus Erdogan în comentariile aparent îndreptate spre intervenția militară a Rusiei în Siria.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.