Explozia de la Berlin: asasinat, atentat terorist sau operaţiune sub drapel fals?

Poliţiştii berlinezi investighează dacă explozia din această dimineaţă din capitala Germaniei este un atentat terorist sau un asasinat comandat de o grupare mafiotă. Presa sugerează că poate fi vorba şi de o operaţiune sub drapel fals menită să pună şi mai multă presiune pe cancelarul Angela Merkel în ce priveşte politica imigraţiei.

La ora 8, un automobil a sărit în aer în cartierul Charlottenburg din Berlin. Explozia s-a soldat cu decesul şoferului. Primele informaţii oferite de poliţia germană arată că este vorba de un bărbat în vârstă de 43 de ani. O serie de publicaţii susţin că victima este un etnic turc şi maşina era înregistrată pe numele unei femei de etnie turcă din Berlin.

Poliţia a informat oficial că victima exploziei este un individ implicat în mai multe grupări infracţionale şi care a fost investigat în trecut pentru trafic de droguri. Este motivul pentru care principala pistă pe care merg poliţiştii este cea a unui asasinat în stil mafiot.

Presa de peste Atlantic merge mai departe pe pista unui act mafiot şi scrie că în Berlin a crescut rata violenţelor comise de diversele grupări criminale, adăugând că în capitala Germaniei grupările criminale ruse sunt tot mai multe şi mai agresive, fără însă a face o legătură directă între acestea din urmă şi explozia cu pricina.

Având însă în vedere că rareori crima organizată a recurs la asasinate cu maşini capcana, jurnaliştii se întreabă dacă nu poate fi vorba şi de o încercare de a pune presiune pe guvernul federal pentru a înceta politica uşilor deschise pentru imigranţi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.