Explozie puternică la Petromidia

O explozie a avut luni după-amiază la Rafinăria Petromidia din Năvodari, conform antena3.ro. Autorităţile au declanşat planul roşu de intervenţie.

Update: Cei patru răniți în explozia de la Rafinăria Petromidia vor fi transportați la București cu două ambulanțe, după ce zborurile cu care aceștia trebuiau aduși de la Constanța în Capitală au fost anulate din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Mai multe ambulanţe și echipaje de pompieri s-au deplasat la locul dezastrului.

Din primele informații rezultă că cele patru persoane au suferit arsuri, conform b1TV.

„A fost o explozie la instalația de azot. A fost declanșat planul roșu. Sunt patru persoane rănite. Una a fost dusă, deja, la spital. Sunt ambulanțe și mașini de pompieri la fața locului”, a explicat Raed Arafat.

Explozia a avut loc la un rezervor de azot, iar, în urma exploziei, s-a declanșat un incendiu pe platforma Petromidia. Primii care au intervenit au fost chiar pompierii de pe platformă, iar, ulterior, au venit și reprezentanții ISU Dobrogea și SMURD.

ACTUALIZARE:

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat luni, pentru AGERPRES, că răniții în explozia de la Rafinăria Petromidia se află în drum spre spital, unde urmează a fi evaluați, iar apoi vor fi dispuse măsurile necesare pentru tratamentul acestora.

ACTUALIZARE:

În urma deflagraţiei, 5 persoane au fost rănite şi au suferit arsuri, iar victimele au fost preluate de echipajele de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, conform b1TV.

Explozia a produs panică printre oamenii care se aflau pe plajă, iar coloana groasă de fum era vizibilă de la kilometri depărtare. Cinci oameni au fost răniţi.

Liderul de sindical de pe Platorma Rafinariei Petromidia, Petre Tăncău, a precizat, pentru jurnalişti că incendiul a fost generat de o explozie la o pompă de alimentare din cadrul unei instalații de prerafinare.

ACTUALIZARE:

Subprefectul județului Constanța, Mustafa Levent Acoium, a declarat pentru AGERPRES că informațiile de ultimă oră pe care le cunoaște indică faptul că incendiul de pe platforma Rafinăriei Petromidia a fost stins în proporție de 98 %.

ACTUALIZARE:

E pericol de ploi acide la Constanţa, după explozia produsă la rafinăria Petromidia, conform antena3.ro. Constănţenii sunt sfătuiţi să nu iasă din case.

Meteorologii au emis un cod galben de averse.

Se vor semnala averse ce vor depăşi 25 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină de dimensiuni medii şi descărcări electrice.

Ecaterina Andronescu (specialist chimist) a declarat la Antena 3 că oamenii ar trebui să stea în case, cu geamurile închise.

Specialiștii încearcă să analizeze natura norului de fum, pentru a stabili cât de nociv este.

ACTUALIZARE:

Ce spune Rompetrol Rafinare despre incendiul de la Petromidia

În cursul zilei de 22 august, înjurulorei 18.00, pe platforma Petromidia a avut loc un incident în zona instalaţiei de distilare în vid. Incendiul a fost neutralizat, iar zona incidentului a fost pusă în siguranţă, se spune într-un comuncat Rompetrol Rafinare, operatorul rafinăriei.

Pentru neutralizarea incendiului au intervenit echipajele de pompieri ale rafinariei Petromidia, alături de cele de la Inspectoratul de Urgenţă Dobrogea al judeţului Constanţa si de la Staţia de Pompieri Midia-Năvodari. În timpul incidentului au fost rănite 4 persoane. Acestea se află la spital sub supraveghere medicală. La nivelul companiei s-a constituit o echipă formată din specialişti şi a fost demarată o anchetă oficială pentru determinarea cauzelor care au dus la acest incident.

Reprezentaţii companiei sunt în legatură directă cu colegii afectaţi şi cu familiile lor şi le acordă tot strijinul necesar, se spune în comunicat.

În acest moment, orice pericol a fost îndepărtat, susțin reprezentanții Rompetrol Rafinare. Instalaţia afectată este oprită, activitatea rafinăriei fiind redusă. (Cristian Crețu)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mia Tudose 1890 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.