Filmele premiate sunt scoase la aer

Ieri a pornit la drum Caravana Metropolis – Cinema în aer liber. Proiecțiile au debutat la Arad, în parcul „Mihai Eminescu“, cu producția cea mai recentă semnată de Denis Villeneuve, „Arrival“.

Demersul care a început în 2012, trecând prin 12 orașe din țară, aduce cele mai bune filme ale anului, filme ce au înregistrat succes atât din partea criticilor, cât și în fața cinefililor români. Caravana aduce în România un echipament audiovizual performant şi inovator, cu un proiector special de 17.000 de lumeni şi un ecran de 9m/13m, destinate proiecţiilor în aer liber, în spaţiile verzi, stadioane, parcuri şi alte spaţii neconvenţionale. Inițiatorii se laudă cu un număr de peste 300.000 de spectatori adunați în cele cinci ediții de până acum la Brașov, Arad, Constanţa, Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi, Sibiu, Craiova, Târgu Mureş, Hunedoara și Piatra Neamţ.

Până pe 2 iulie, arădenii sunt primii care se bucură în acest an de traseul proiecțiilor în aer liber. În zilele următoare, parcul arădean va găzdui până spre miezul nopții proiecții între care se regăsesc pelicule precum producția lui Hannes Holm, „Un bărbat numit Ove“, sau filmul premiat „Eu, Daniel Blake“, de Ken Loach, ori „Julieta“ lui Pedro Almodovar. Practic, vor putea fi urmărite șase filme noi premiate la Cannes, Globurile de Aur, nominalizate sau laureate ale Premiului Oscar. Proiecțiile încep de la 21.30, iar intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. În următoarea lună, caravana are întâlnire și cu iubitorii de filme din Timișoara (Parcul Rozelor), Brașov (Piața Sfatului) și Sibiu (Parcul Sub Arini).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Razvana Ancutescu 205 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.