Firea mai taie un cap

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, vineri, că l-a demis pe managerul Circului Globus, Victor Coman, în urma incendiului în care, joi, şi-au pierdut viaţa 11 animale.

„În ceea ce privește incidentul de ieri și faptul că au murit acele animale într-un incendiu, nu putem sută la sută să imputăm unei persoane, pentru că a izbucnit un incendiu, se poate întâmpla oriunde, dar orice manager de instituție trebuie să înțeleagă faptul că, dincolo de activitatea de creație, are în subordine și responsabilitate și activitatea de organizare și manageriere a instituției pe care o reprezintă. Prin urmare, domnul manager de la Circul Globus a fost demis, astăzi, din cauza faptului că, ieri, am avut o situație foarte grea în legătură cu câteva animale care, chiar dacă nu mai erau în spectacolele circului — se numeau animale pensionate deja din activitatea de circ — trebuiau să beneficieze de grija conducerii Circului de stat și să aibă adăposturi corespunzătoare, atât ele, cât și îngrijitorii”, a spus Gabriela Firea, într-o declarație acordată presei.

Victor Coman declara, joi, pentru News.ro că în grajdurile instituţiei din şoseaua Petricani se aflau adăpostite animalele pensionate ale circului, iar printre cele care au murit în incendiu se aflau şi câteva din proprietatea unei dresoare din Ucraina.

În plus, el a afirmat că îngrijitorii au încercat să stingă singuri incendiul şi să scoată animalele de acolo, că în clădire nu erau depozitate furaje şi că, deocamdată, nu se cunoaşte cauza izbucnirii incendiului.

”În şoseaua Petricani erau adăpostite animalele pensionate ale circului. Anul trecut, de acolo, am dus doi lei, trei tigri şi o cămilă albă la Grădina Zoologică din Braşov şi urmează să le găsim şi celorlalte astfel de locuri”, a declarat Coman pentru News.ro.

Victor Coman a mai spus că nu ştie de ce doi dintre tigri nu au ieşit din cuşcă şi a menţionat că acolo nu se aflau furaje depozitate.

”Nu ştim exact ce s-a întâmplat. Eu acum am venit de acolo. Administratorul nostru mă va suna imediat, pentru a-mi da mai multe detalii. Ştiu că au murit doi tigri, care nu ştiu de ce nu au ieşit în curtea lor, cum au făcut ceilalţi trei. Mai erau acolo câteva pisici şi porcuşori vietnamezi, care aparţineau unei dresoare ucrainene”, a mai afirmat el.

”Din fericire, nu este niciun angajat rănit. Nu aveam furaje depozitate acolo. Existau stingătoare şi oamenii au încercat iniţial să stingă ei. Au văzut că flacăra este mare şi au sunat imediat la pompieri”, a mai spus Coman, fără a preciza ora la care s-a observat declanşarea incendiului.

Întrebat dacă există autorizaţii pentru această clădire, managerul circului a spus că imobilele respective sunt administrate de Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement: ”Clădirile sunt preexistente. Vă daţi seama că există autorizaţii. Sunt clădirile Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement. Noi doar am reparat acoperişul anul trecut”.

Întrebat, de asemenea, despre faptul că pompierii au reclamat că nu au putut intra în spaţiul în care se aflau animalele doarece acestea erau foarte agitate, iar medicul veterinar a ajuns la faţa locului după aproximativ două ore pentru a tranchiliza animalele, pentru a le muta, managerul Circului Globus a spus că el a fost primul anunţat de către îngrijitorii menajeriei, care mai întâi au încercat singuri să scoată animalele de acolo.

”Îngrijitorii au ieşit cu hainele de pe ei. Vă daţi seama… M-au sunat imediat şi au încercat să scoată animalele de acolo. Apoi l-au anunţat pe medicul veterinar. El a fost chemat aici doar pentru situaţia în care era nevoie să tranchilizeze animalele. Nu vreau să îi aduc vreo acuză. Chiar dacă era el aici, nu putea face mai mult. E un mare iubitor de animale. Vă daţi seama, nu putem să lucrăm la circ dacă nu iubim animalele”, a spus Coman.

”Nu am înţeles de ce vechea conducere – nu vreau să dau vina pe nimeni –-dar… a cumpărat atât de multe animale. Vreo doi ani, ce-i drept, ele au fost în turneu prin lume, însă când dresorul s-a îmbolnăvit şi a murit, nu a mai avut cine să lucreze cu ele”, a adăugat Coman.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.