Fost premier francez: Trebuie să evităm aderarea la Schengen a României

Fostul premier francez Francois Fillon a afirmat că România şi Bulgaria nu trebuie să adere la Spaţiul Schengen, pentru că din cele două ţări vin cei mai mulţi romi.

Fillon a avansat o serie de propuneri privind limitarea imigraţiei în Franţa, în contextul în care candidează pentru postul de secretar general al partidului de centru-dreapta Uniunea pentru o Mişcare Populară (UMP) şi pentru funcţia de preşedinte al Franţei, potrivit B1.ro.

François Fillon propune reformarea Spaţiului Schengen şi trecerea la un sistem mai dezvoltat – „Schengen +”.

„Este necesară crearea unui corp european al poliţiei de frontieră, iar Franţa trebuie să preia responsabilitatea acestei iniţiative, în cooperare strânsă cu ţări afectate de imigraţia masivă, precum Italia, Spania, Grecia şi Malta”, a spus Fillon, în cadrul unui interviu acordat postului TF1.

„Trebuie să evităm în mod absolut aderarea la Schengen a României şi Bulgariei”, de unde vin cei mai mulţi romi în Franţa, a adăugat Fillon, conform TF1.

În opinia lui François Fillon, Franţa nu mai poate primi fluxuri masive de imigranţi.

Politicianul de centru-dreapta propune o „dezbatere anuală” organizată de Adunarea Naţională, Camera inferioară a Parlamentului, pentru stabilirea cotelor de imigraţie pe anul respectiv.

În plus, Fillon vrea şi înăsprirea condiţiilor de obţinere a cetăţeniei franceze.

„În prezent, condiţiile sunt prea disparate, iar dobândirea cetăţeniei franceze este aproape automată”, afirmă fostul premier francez.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.