Fosta judecătoare Geanina Terceanu, detalii despre șpaga primită

Fosta judecătoare Geanina Terceanu şi-a recunoscut deja faptele, la fel ca şi fraţii Becali, ea fiind acuzată că a cerut 220.000 euro mită pentru a da o soluţie de achitare în dosarul Transferurilor.

Cristi Borcea a negat însă iniţial orice întâlnire cu judecătoarea pentru ca apoi să-şi exercite dreptul procesual de a nu da declaraţii, potrivit B1 TV.

Geanina Terceanu a spus că, imediat după ce i-a fost repartizat dosarul, a fost contactată de avocatul Daniel Petre care i-a făcut cunoştinţă cu un apropiat al fraţilor Becali. Prima întâlnire cu Giovani Becali a avut loc pe stadionul Ghencea, unde a primit 2.000 de euro de la fostul impresar. Au urmat şi alte intalniri cu fraţii Becali de la care judecătoarea primea bani.

Terceanu a dat detalii şi despre cum ar fi primit bani de la Cristi Borcea. Avocatul George Antonie Iorgovan, judecat în acest caz pentru mărturie mincinoasă, este cel care i-a făcut cunoştinţă Borcea, a spus femeia în faţa magistraţilor.

„După ce am ajuns acasă am văzut că în geantă Borcea îmi lăsase o sumă de bani, din câte îmi amintesc 10.000 de euro, în euro. Nu am purtat vreo discuţie ulterioară despre această sumă de bani nici cu George Iorgovan, nici cu Cristian Borcea.Percepţia mea a fost însă că această sumă de bani nu-mi fusese dată în legătură cu dosarul pe care-l judecam, ci ca urmare a faptului că eu şi domnul Borcea ne plăcuserăm reciproc, el dorind să ne mai vedem şi ulterior, context în care eu am apreciat că el a intenţionat să-mi facă un cadou. Cu ocazia vizitei făcute acasă la Cristian Borcea, eu i-am lăsat un număr de telefon, iar el m-a mai sunat ulterior cerându-mi să ne vedem, însă eu am tot amânat, iar o altă întâlnire cu domnul Borcea nu a mai avut loc”, a explicat povestit Terceanu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.