Fritz nu a purtat tricolorul la deschiderea Capitalei Culturale Europene

Obligatoriu are un singur sens. Nu este negociabil. Stimatul nostru primar, Dominic Fritz, NU a purtat la ceremonia de deschidere a anului Capitalei Culturale Europene, nici la Opera Timișoarei (sau teatru, pentru o citire complexă), nici în Piața Unirii, nici într-un alt loc pe unde s-a afișat emfatic, ca primar al Timișoarei, ce și-a dobândit titlul minunat încă din 2016, pe munca unor oameni harnici și talentați, mândrul nostru tricolor! Iată ce spune noul proiect de lege, ce este deja în Camera Deputaților: ”Prin incriminarea manifestărilor cu dispreț față de însemnele României, legea apără autoritatea de drept a statului român, stat care este reprezentat la nivel european și internațional prin însemnele României.

Inițiatorii dau ca exemplu alte 23 de state ale UE în care manifestarea cu dispreț este un act incriminat de Codul Penal. Astfel, doar Bulgaria, Croația și Franța pedepsesc acest tip de ofensă cu amendă penală, în timp ce alte 20 de state au păstrat pedeapsa cu închisoarea.

La noi, în prezent, lipsa de respect față de imn și steag sunt sancționate cu amendă contravențională ( HG 1157/2001) Așadar, Prefectura Timiș, dar și alte instituții publice vor putea cere amendarea lui Dominic Fritz. Dar și cetățenii o pot face.

Nu doar că nu a avut eșarfa tricoloră, dar nu s-au cântat imnurile României, al Europei, ca să nu mai vorbim de al Timișoarei (care este votat, există) pe scena Operei Timișoara. Modul acesta triumfal de sfidare a legilor, de afișare a unei seninătăți ce frizează obrăznicia, nu are nimic în comun cu Timișoara. Nici cu Banatul în sine, ca specific al educației profunde, aceea ce dădea un bun gospodar cu bun simț. Nu, din păcate.

Legiuitorii mai cer: ”Mandatul unui primar va înceta de drept, înainte de termen, dacă refuză arborarea sau purtarea eșarfei tricolore la solemnități, recepții, ceremonii publice și la celebrarea căsătoriilor”, potrivit proiectului.

Jurământul pe care l-a depus și domnul Dominic Fritz sună așa: ”Jur să respect Constituția și legile țării și să fac, cu bună – credință, tot ceea ce îmi stă în puterile și priceperea mea pentru binele locuitorilor comunei/municipiului/județului… Așa să îmi ajute Dumnezeu!”

Legea, care dacă va fi votată, referitoare la sfidarea tricolorului, va fi mult mai dură, așa cum se vede din texul de mai sus. Până atunci, avem deja legea ce pedepsește cu amendă nepurtarea eșarfei tricolore.

Cine mai suntem noi, dacă clipim naivi, aproape cu închiderea ochilor, la astfel de evidențe. Cine mai este Timișoara, dacă timișorenii săi sunt tratați cu nepăsare, cu încălcarea flagrantă a legilor?

Lipsa respectului s-a văzut atât de simplu, la Operă, când, în timpul concertului de pian, fără să-și ia rămas bun de la public, în vârful picioarelor, Fritz și ai lui, au plecat spre Piața Unirii, lăsând în urma lor un public mânios, așa cu avea să arate și maestrul Ioan Holender. Nimeni nu a spus oaspeților niciun cuvânt de rămas – bun. Ce a fost asta? S-a plecat din ”casă spartă”, cum spune bănățeanul? Nu, s-a plecat golănește, iar puținii care au rămas nu au mai apucat să mănânce de pe platourile încărcate cu mâncare, risipă din bani publici de 82.532 lei plus TVA, în vreme ce copii săraci și bătrâni bolnavi plâng de foame.

Capitala Culturală este bunul comun al timișorenilor! Nu au voie să ni-l ia cei trecători prin destinul nostru.

Pentru Capitala Culturală s-a muncit voluntar din 2011. Când Fritz și alții, abia își făceau planuri pentru a doua zi!

Laurii aceștia pe care cred că îi poartă se vor usca, vor păli, dar cei amețiți de beția puterii încă nu pricep.

Respect pentru Tricolorul României!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 7
Author

26 de Comentarii

 1. Globalizarea i seamna distrugetea Romaniei. Ziceti mersi ca nu a purtat emblena Satanei.

 2. Cat de indobitocit, cat de spalat pe creier sa fii sa sustii un alogen parazit, sa crezi ca un astfel de individ va face ceva bun pentru tine???

 3. Inca o dovada ca fruncea tarii= idiotii patriei , de au votat asa primar, cu ajutorul …cu ajutorul oengeirilor platite de erata E adevarat, ca nici cu miticii din bucale, nu ne petem lauda! Dar , ca sa fim echidistanti, sa nu il uitam nici pe Grindeanu,tot timisorean, de la pesedeee, care a fost intaiul ministru care a dat fuga la ambacy sa pupe picioarele noii guvernante a coloniei

 4. vestile de genul asta venite din zona ”aia” cu moț.

 5. De parcă primarul de Sibiu a purtat vreodată eșarfă. Ăștia s-au săturat de Romania dar le plac funcțiile înalte de la vârful statului. Romania nu mai exista!

 6. Atita timp cit la Cotroceni exista un tradator de tara ,la fel guvernul lui ,acest Fritz poate sa isi permita ori ce sa faca.Vina este al oamenilor care au tacut si lasat sa se desfasoare un asemenea eveniment ,fara sa ia o pozitie la comportamentul acestui primar care nici macar nu este roman.Unde este patriotismul de care se tot lauda romanii ? Am ajuns sa fim atit de mult spalati pe creier incit am uitat de dragostea de tara .

 7. Decat idiotii astia alogeni, mai bine romani oachesi veritabili, Ciolacu, Stanescu, Ciuca. Nu poarta in piept tricolorul! Are dreptate Caragiale,” stimabile esti idiot!”

 8. De cand tricolorul a ajuns sa fie purtat de toti trogloditii de la auristi la sosocari,pentru ce sa ne asociem cu ei? Lasam pe dacii liberi sa-si puna si in wc-ul din fundul curtii tricolorul.Sa se simta mandri.Si importanti.

 9. Paulian Ionescu Dar ce este acel tricolor, o veritabila trimitere la mitocania rromaneasca. Crezi ca purtarea tricolorului iti rezolva lipsurile teleaca ? Putzi a nemernicie,dar ai tricolorul in piept, ha ha ha ha ha. Personal mi-am dat steagul jos de pe casa vazand cu cine a ajuns sa fie asociat.Cu toti pro-rusii.

 10. AGENTIII LUI SOROSH LUCREAZA Din ce manastire obscura scrii aceste tampenii? Ai baut aghiazma indoita cu vodca. Baa,dar tare ipocriti mai sunteti.Atata prostie in aceasta tara mioritica plina de analfabeti ce nu inteleg ca tricolorul este doar un simbol ce nu tine nici de foame si nici de civilizatie.Unii si-l infing in piept si devin din senin patrioti.Evident, ipocritii .

 11. O fi purtat steagul Ucrainei!
  Românii sunt complexați de orice element alogen. Ca atare, au nevoie de prinți străini, de stăpâni de prin alte locuri, de gâzi cu altă identitate. Mai pui și o împachetare stil marketing și gata friții, iohanisii, helvigii.

 12. Ce treaba are individul asta, trimis IN MISIUNE IN ROMANIA, cu tricolorul?!?

 13. huooo spune:
  10 aprilie 2023 la 19:44 ——Daca ai facut acest gest ca sa iti dai tricolorul jos de pe casa, imi dau seama ce fel de jartea ticaloasa poti sa fii !

 14. Fritz e o jigodie neo-marxista userista,ce asteptari sa ai de la el?

 15. Fritz are cetatenie germana, adica ca si Iohanis, nu e interesat de Romania, pe romani ii intereseaza de el. Daca romanii vin si se caciulesc la Iohanis, Fritz sa vina pe functii de primari si presedinti, ei vin cum sa nu. Dar asta nu inseamna ca dau doi bani gauriti pe romani. Poate pana la urma romanii resusesc sa scape de acest snobism pagubos si de aceasta gudurare pe langa tot ce poarta nume strain, ma refer la cei care i-au votat…

 16. @Oooo, ce ma bucura spune:
  10 aprilie 2023 la 18:47
  vestile de genul asta venite din zona ”aia” cu moț.

  -veshtile din zona „fara motz”
  daca intelegi…..

 17. @taranistu
  Da. Decat un alogen parazit mai bine un compatriot de-al nostru oricat de prost idiot sau hot ar fi !!!
  De o mie de ori, de un milion de ori e mai bun un cioban fara carte din varful muntelui care e cinstit si patriot decat un parazit alogen !!!

 18. De ce sa-l poarte? Ce are el comun cu Romania? A fost parasutat acolo de stapanii sai. O biata sluga si el.

 19. ”Azi la Timișoara, mâine-n toaă țara”..Imi pare mai normal decât să pui tricolor pe buda publică pe pubele de gunoi, pe biserici sau pe crucifixe,..Deci normalitatea e la Fritz,. restul să cheme pe dantănase să numere drapele…el e specialistu..

 20. Useriştii, aceste lichele care se caţără pe trupul României şi-i sug seva s-o vlăguiască. Dar nu ei, trădătorii, sunt de vină, ci cei care i-au ales.

 21. Cum sa poarte tricolorul cand el nu este roman si cand romania e colonia m Editat si cand orice muean de cetatean m Editat poate candida la noi in tara pe orice functie ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.