Google transformă smartphone-urile în aparate de traducere în timp real

Google a lansat miercuri o nouă versiune a aplicației sale gratuite de traducere „Google Translate” care transformă smartphone-urile cu sisteme de operare Android și IOS (Apple) în aparate de traducere în timp real, informează AFP și EFE, potrivit Agerpres.

Cu această versiune evoluată, va fi suficient să îndreptăm smartphone-urile care funcționează cu Android sau Apple spre afișele, meniurile, rețetele sau alte texte în limba franceză, germană, italiană, portugheză, rusă sau spaniolă, pentru a vedea traducerea în engleză.

Funcția permite traducerea instantanee a textelor folosind camera foto a telefonului, facilitând astfel orientarea în spațiu sau realizarea unei comenzi la restaurant, a explicat echipa care a lucrat la noul sistem, într-un mesaj postat pe un blog specializat.

Noua aplicație oferă și o variantă pentru conversație care utilizează recunoașterea vocală și capacitățile de cloud ale Google pentru a traduce dialogul în limbi străine dintre două persoane. În acest caz este însă necesară o conexiune.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.