Gorghiu: „Comportament interlop al PSD”

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat luni că raportul Curții de Conturi, care evidențiază majorarea în 2014 a Fondului de rezervă bugetară aflat la dispoziția Guvernului, confirmă comportamentul „interlop” al PSD.

„În 2014, an electoral, Fondul de rezervă bugetară a fost majorat abuziv și ilegal de aproape 15 ori. (…) Genul acesta de minuni se întâmplă doar atunci când PSD este la guvernare și doar în an electoral. Nu există coleg din PNL sau cetățean de bună credință care să nu fi catalogat acest lucru drept o mită electorală dată sub marca PSD. (…) Concluzia este următoarea: raportul Curții de Conturi confirmă ceea ce PNL a denunțat de foarte multe ori și am să o spun răspicat și cu toată proprietatea cuvintelor — comportament interlop al PSD”, a spus Gorghiu, într-o conferință de presă.

Potrivit acesteia, această majorare a fost un „exercițiu de fidelizare a primarilor în an electoral cu bani din Fondul de rezervă”, „produsul acestei mite electorale fiind OUG 55, care a legalizat traseismul primarilor și a hrănit câteva guri importante din teritoriu”.

PNL îi cere lui Liviu Dragnea să dea explicații în acest caz.

„Îi solicităm domnului Dragnea care conduce astăzi în mare tăcere PSD să dea explicații publice referitoare la această ilegalitate făcută publică de Curtea de Conturi, era viceprim-ministru la acea dată în Guvernul Ponta dacă nu mă înșel și aș vrea să văd cum justifică acest lucru. (…) Genul acesta de raport nu are cum să rămâne fără consecință. Sunt absolut convinsă că așa cum este procedura, traseul, raportul va merge către instituțiile abilitate pentru a se putea vedea cine și în ce măsură se face vinovat de acest lucru”, a mai spus Gorghiu

Conform ultimului raport al Curții de Conturi, Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului a fost majorat în anul 2014 de aproximativ 15 ori.

În 2014, Guvernul, condus de Victor Ponta, a luat de la bugetul de investiții 2 miliarde de lei. Banii au fost transferați la fondul de rezervă al Guvernului și împărțiți nejustificat primăriilor și consiliilor județene prin ordonanțe de urgență.

,,E îngrijorător faptul că aceste 2 miliarde s-au dus la creșterea rezervei Guvernului și au plecat către primării și s-au dus deci către alte destinații, deci au majorat fondul de rezervă. Ceea ce mă îngrijorează e că restul de valoare de investiții prevăzute în buget, banii ăia trebuiau utilizați cu maximă eficiență, a spus la Europa FM, Nicolae Văcăroiu, președintele Curții de Conturi, săptămâna trecută.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.