Grecia stă bine: ţara este căutată prin toţi operatorii de turism

Mai mulţi turişti au vizitat Grecia anul acesta faţă de 2015. Fenomenul s-a repercutat cu aproape 2% în scăderea numărului de şomeri din ţară, se afirmă în revista Spiegel. Aproximativ 1,11 milioane de greci şi-au căutat un loc de muncă în lunile aprilie, mai şi iunie, trei sferturi dintre ei fiind fără loc de muncă de peste un an (conform institutului de statistică grec, Elstat).

Anul trecut numărul şomerilor era cu un procent şi jumătate mai mare decât anul acesta, când s-a înaintat cifra de 23%.

O cifră importantă o ocupă şi turismul de congrese sau pentru meetinguri. Atena a ocupat anul trecut poziţia 24 într-un top mondial. În anul precedent ocupase doar un loc 47. Turiştii de croazieră au fost cu 18,5 % mai mulţi ca în anul precedent.

La capitolul de turism cultural, Grecia are proiecte de îmbunătăţire a ofertelor specifice. În 2017 va avea loc o expoziţie internaţională care se va încadra în proiectele amintite. Acesta se va numi Documenta 14.
De asemenea, într-un plan viitor, care se va desfăşura în 2018, Atena va fi numită capitală internaţională a cărţii, sub egida UNESCO, scrie site-ul ”griechenland.net”.

Turismul cunoaşte în toamna lui 2016 o creştere vertiginoasă, fapt care generează mii de locuri de muncă în ţară. Știrea este confirmată şi de ziarul grecesc „Kathimerini”, prin citarea oficiului de turism elen.
Anul acesta au fost create 250.000 de locuri de muncă noi, deşi criza a lovit puternic ţara, dintre care 210.000 de locuri sunt doar în domeniul turistic. Anul trecut au fost cu aproximaţie 26 de milioane de turişti în Grecia, iar 2017 este un an în care cifra estimată de turişti va fi depăşită cu 6%.

Turismul şi companiile legate de activitatea sa reprezintă în medie 25% din produsul intern brut. Locurile cu cea mai mare căutare sunt fie insule, Myconos sau Creta cu plusuri de 10,7% şi respectiv 10,6%, precum şi cunoscutele insule din Marea Ionică, cu un plus de peste 10%.

În estul Mării Egee s-a măsurat un recul al numărului de turişti, din cauza afluxului de emigranţi. Pe insula Lesbos există o scădere drastică a numărului de vizitatori, dacă privim că în 2016 au fost cu 60% mai puţini turişti interesaţi să păşească pe pământul acesteia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.