Hellvig, propunere bună şi nu prea (video)

Premierul Ponta are o părere bună despre Eduard Hellvig, însă numai ca persoană. Când vine vorba de susţinerea acestuia la şefia SRI, lucrurile se schimbă. Până luni se mai gândeşte cum va vota. Dar, chiar şi aşa, spune Ponta, decizia aparţine grupului parlamentar PSD.

„Vă daţi seama că împotriva lui Edi Hellvig nu am absolut nimic, ba mai degrabă contrariul, am lucrat foarte bine împreună şi ca ministru în Guvern, şi ca secretar general al PNL. E unul dintre cei care cu am pus bazele USL şi am trecut prin momente foarte grele. Ca să citez aşa din propagandă, este alături de mine, de Crin Antonescu şi de Liviu Dragnea co-autor la lovitura de stat din 2012. Strict asupra persoanei dlui Hellvig nu am absolut nimic, dimpotrivă, ba chiar cred că este un om echilibrat şi care poate să-şi facă foarte bine datoria. Noi, ca principiu, am considerat că la conducerea serviciilor ar fi fost, din punctul nostru de vedere, mai bine o persoană neimplicată politic, dar e dreptul preşedintelui să propună acest lucru”, a declarat Ponta, precizând că PSD va decide luni „dacă şi cum” va vota.

Întrebat de jurnalişti cum va vota el personal, Victor Ponta a răspuns că va vota exact cum o vor face grupurile parlamentare.

„Nu sunt totuşi chiar de capul meu, aşa, fac parte dintr-un grup parlamentar şi trebuie să discutăm doar, repet, această problemă de principiu, pentru că ea pornea de la un lucru care s-a spus foarte des: să nu fie toată puterea doar de la un singur partid. Acum am înţeles că, de fapt, asta se aplică doar la PSD. Doar de la PSD nu trebuie să fie toată puterea, dacă e din altă parte, nu e o problemă. Dar nu e singura dezbatere în public în care nu se păstrează acelaşi principiu pentru toţi”, a spus Ponta.

Întrebat în legătură cu poziţia UNPR privind susţinerea lui Hellvig, anunţată vineri, premierul a invocat dreptul acestora.

„Este dreptul lor. Nu este ceva care ţine de guvernare”, a precizat Ponta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.