Hrebenciuc, audiat la DNA

Deputatul Viorel Hrebenciuc s-a prezentat vineri dimineața la DNA, el afirmând la intrare că a fost chemat pentru a da o declarație în dosarul în care PPDD a facut plângere penală pe numele președintelui CNA Laura Georgescu.

UPDATE Hrebenciuc a declarat, la ieşirea de la DNA, că a dat o declaraţie de martor în cazul plângerii PPDD pe numele șefei CNA, declarație în care le-a relatat anchetatorilor despre relaţia instituţională dintre Parlament şi CNA.

Viorel Hrebenciuc a afirmat și la intrarea și la ieșirea de la DNA că are calitate de martor în dosarul privind plângerea făcută de deputata PPDD Liliana Mincă în cazul șefei CNA.

Hrebenciuc a mai spus, la ieşirea de la DNA, cum se face numirea membrilor CNA.

Întrebat dacă în Parlament s-a intervenit la CNA în favoarea unei televiziuni, Hrebenciuc spus: „Nu știu de așa ceva”.

„Știți foarte bine că CNA are 11 membri: 3 din partea Senatului, 3 din partea Camerei, 3 din partea Guvernului și 2 din partea Președinției. Din ce știu, Laura Georgescu e numită de Guvern. Nu aveam ce să discutăm la Parlament”, a spus Hrebenciuc.

Întrebat în ce relaţii este cu primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, Viorel Hrebenciuc a spus la intrarea la DNA, citat de Mediafax, că nu este în nicio relaţie cu acesta.

Chestionat dacă a intervenit la membrii CNA în favoarea lui „Pinalti”, pentru obţinerea unei licenţe pentru un post de televiziune, Hrebenciuc a răspuns: „Da’ de unde”.

De asemenea, întrebat dacă a discutat cu membri ai CNA pentru favorizarea unei televiziuni în scopul obţinerii licenţei, Hrebenciuc a spus: „Niciodată”.

Deputatul PPDD Liliana Mincă, membru al Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor, a depus o plângerea în luna iulie la adresa șefei CNA Laura Georgescu, după ce în presă au apărut mai multe înregistrări cu aceasta.

În acest dosar au fost audiate zilele trecute și șefa CNA Laura Georgescu, dar și Narcisa Iorga, membru CNA.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.