Hurezeanu: Amenințarea cu bomba nucleară ar putea să readucă pacea

Emil Hurezeanu consideră că, în mod paradoxal, pacea în regiune ar putea fi adusă de o amenințare reciprocă între SUA și Rusia cu arma nucleară.

„Bomba nucleară, pe care o ai în depozite tu, o are și celălalt în silozurile lui, te obligă la non-acțiune”, spune Emil Hurezeanu, care argumentează: „Așa a fost 50 de ani, după apariția ei la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial și proliferarea ei – după cum bine știm, cine nu are bombă nucleară? Mulți au bombă nucleară, și cei mai mici, au și aventurierii între timp, au și țările mici, țările mari, țările medii. Faptul că America și Rusia s-ar putea reînscrie într-un astfel de dialog ar putea să ducă la pace”, a arătat analistul la Digi24.

„Recursul la acest maxim deterent, care este arma nucleară, face parte din logica confruntării convenționale, hibride, non-lineare, cum se numește mai nou acum, (…) iar America se profilează acum ca principalul adversar antagonic al Federației Ruse. Când intervine o disuasiune nucleară, atunci încetează hazardul războaielor întâmplătoare, al conflictelor mici și nesfârșite”, explică jurnalistul.

„Doctrina intimidării nucleare, a echilibrului nuclear, a descurajării pe baze nucleare până acum s-a dovedit că a asigurat pacea. Nimeni nu recurge la război când știe că celălalt are o altă posibilitate – finală și fatală”, a argumentat Emil Hurezeanu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.