Incredibil: Ce se întâmplă la Spitalul „Pantelimon” după dezvăluiri

Medicul Elena Voicu, din cadrul Spitalului Sf. Pantelimon din București, a declarat sâmbătă, la Digi24, că dulapul cu medicamente din secţia de Anestezie Terapie Intensivă este în continuare închis, asta după ce zilele trecute medicul șef a fost înregistrat în timp ce solicita ca medicamentele să fie distribuite preferenţial către pacienţi. Elena Voicu a spus că în ciuda supendării șefei secției de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) dulapul cu medicamente de pe această secție este în continuare închis.

Situația este exact aceeași ca și înainte, nu s-a schimbat nimic, dulapul este închis în continuare cu o cheie care nu este în spital. Deci eu și asistentele de ture suntem martorele acestui lucru. În continuare, medicamentele din program AP-ATI este încuiat cu o cheie care nu se știe unde este. Nici măcar suspendarea șefei de secție și asistentei de secție nu a rezolvat absolut nimic”, a spus medicul.

De asemenea, Elena Voicu a declarat că în noaptea accidentului din Colectiv dulapul cu medicamente ar fi fost închis. Medicul a spus că acele medicamente ar fi putut salva viața unora dintre victime.

UPDATE Asociația Națională pentru Protecția Pacienților susține cele spuse de medicul Elena Voicu. Vasile Barbu, preşedintele asociaţiei a declarat că bolnavii nu au parte de îngrijirile medicale şi de tratamentul de care au nevoie la Spitalul „Sfântul Pantelimon”.

Raportul de monitorizare pe care l-am făcut și la care încă mai lucrăm, vrem să-l dăm și Corpului de control al minstrului care de această dată sunt convins că se va apleca cu multă atenție și vor parcurge și foile generale de observație pentru că acolo sunt ascunse multe informații, foarte multe date legate de îngrijirea pacientului. Luni analizăm să vedem dacă vom finaliza o plângere penală la Consiliul pentru Discriminare.

De asemenea, în următoarea perioadă pregătim o plângere penală împotriva șefului de la ATI, dar și a directorlui medical. Am avut o discuție cu managerul spitalului, am constatat că și el este nemulțumit de activitatea unora dintre cei care conduc activitatea medicală.

Managerul spitalului trebuie să demită directorul medical, să nu răspundă amenințărilor șefei de secție. Avem informații că ea face presiuni la tot felul de autorități să revină”, a spus Vasile Barbu.

UPDATE Ministerul Sănătății: Dulapul este deschis

Ulterior declarației medicului Elena Voicu, Ministerul Sănătăţii a transmis sâmbătă că a găsit dulapul din secţia de terapie intensivă de la spitalul „Sfântul Pantelimon” descuiat. „În urma unei vizite efectuate la Spitalul Sf. Pantelimon, Ministerul Sănătății certifică faptul că dulapul care conține medicamentele incluse în AP-ATI este deschis. Ancheta internă a spitalului, precum și cea a Corpului de Control vor proba dacă au existat deficiențe în administrarea stocului”, se arată într-o postare pe Facebook a ministerului, unde este atașată și fotografia de mai jos.


Fotografia postată de Ministerul Sănătăţii - România.

Medicul Cristina Gladys, din cadrul aceluiași spital, a spus, la rândul său, sâmbătă, că nu ştie unde se află cheia de la dulapul cu medicamente de la secţia de Anestezie Terapie Intensivă şi că trebuie făcută o analiză serioasă pentru ca aceste lucruri să nu se mai repete.

”Eu nu ştiu unde se află cheia de la dulapul cu medicamente, pentru că suntem în derularea acestei anchete. Când vom termina, o să vă spunem punctual şi o să răspundem la toate întrebările puse. Este în interesul nostru să clarificăm această situaţie ”, a declarat medicul Cristina Gladys în faţa jurnaliştilor.

Potrivit acesteia, nu este suficient să se vorbească doar cu fosta şefă a secţiei, ci cu întreg personalul medical al Spitalului „Sf. Pantelimon”.

”Să nu credeţi că este suficient să vorbim cu doamna doctor care a fost înainte şef de secţie. Vorbim cu absolut toţi medicii din secţia respectivă, cu infirmiere, cu serviciile conexe, cu farmacie, cu contabilitate. Dacă vrem să facem o analiză serioasă, să identificăm aceste cauze şi să nu se mai întâmple niciodată, o să dureze. Sper să putem da un rezultat în 2-3 zile”, a adăugat Cristina Gladys.

De partea cealaltă, purtătorul de cuvânt al spitalului Sfântul Pantelimon a declarat că pacienţii au avut întotdeauna parte de tratament corespunzător.

„Nu au existat medicamente la care să nu fie acces, nu au existat medicamente încuiate. A existat un dulap mare, care într-adevăr era încuiat și care cuprindea toate medicamentele aflate în acest program și un dulap mai mic la care exista în permanență acces care cuprindea aceleași medicamente, dar în cantitate mai mică. De acum încolo va exista un singur dulap care va fi predat de la medic șef de gardă la medic șef de gardă. Nu va mai fi decât un stoc mic asigurat pe un intreval mic de timp”, a spus Fiorella Mitoiu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.