Intelectualii lui Băsescu n-au auzit de demisia de onoare

„Băieţii din curtea lui Băsescu” care au fost la putere sau au susţinut puterea PDL-UDMR au acum ocazia să descopere dacă nu gustul înfrângerii, măcar gustul de a intra în opoziţie, dar fără să mai fie hrăniţi de maldăre de bani publici. Cei îndepărtaţi din funcţii-cheie ţipă ca din gură de şarpe că e instituită teroarea de către Guvernul USL Ponta, fiindcă numai ei meritau să ocupe funcţii şi să fie abonaţi pe viaţă la banii publici (bani grei), nu? Mă uit la penibilul Tismăneanu, ce nenorocire că a fost dat jos de la „cercetarea comunismului”, el, „profesorul” comunist (pupătorul în părţile dorsale ale lui Ceauşescu şi ale lui Iliescu). Cum să fie pus în loc, peste noapte, un anticomunist liberal, credibil moral, precum Dinu Zamfirescu? Penibilul atins a depăşit orice imaginaţie când Tismăneanu a explicat de ce nu şi-a dat demisia la venirea USL la guvernare, pe care a înjurat-o în modul cel mai degradant cu putinţă cât a fost USL în opoziţie (şi după ce a venit la guvernare). Bineînţeles, el credea că nu poate fi atins la funcţie de Guvernul Ponta, fiind „omul lui Băsescu” (odată ce Băsescu e încă la putere); uite că s-a putut, motiv să înnebunească. O mediocritate patentă din toate punctele de vedere (moral, ştiinţific sau literar; fără operă, dar cu tupeu), „profesorul universitar” Tismăneanu are acum ocazia să-şi descopere demnitatea departe de orice funcţie, fără să mai stea pe grămezile de bani publici (abia aştept să aflu urmările auditului la institutul pe care l-a condus, de soarta sutelor de mii de euro cheltuite cu naveta în SUA, unde e el arondat). Sigur, l-ar putea chema Băsescu la Palatul Cotroceni pe Tismăneanu, consilier, aşa cum aştept să-i cheme pe toţi oamenii lui, profitori de înaltă clasă, inclusiv pe cei de la ICR-Patapievici-Mihăieş (deşi eu le-aş dori celor doi să coboare de pe soclul lustruit al funcţiilor în care se află şi să redescopere bucuriile vieţii oneste, departe de banii publici; de ce nu demisionează cei doi din fruntea ICR, dacă sunt incompatibili cu noul Guvern?). Un ICR aservit intereselor găştilor constituite în jurul lui Băsescu, care toacă valuta României subiectiv.

Apropo de demisiile de onoare, pe care nu sunt în stare să şi le dea „oamenii lui Băsescu”, care au dat de gustul puterii şi al banului-grămadă public băgat în buzunare, şi care cred că sunt protejaţi pe mai departe de Băsescu. Nu şi-au dat această demisie nici Tismăneanu, nici Patapievici-Mihăieş. E acum pe tapet demisia de onoare a lui Alexandru Lăzescu-GDS, directorul general preşedinte al TVR, alt profitor nedemn al anilor în urmă (ani nefaşti pentru România), o nulitate morală, care a transformat televiziunea publică într-o instituţie de propagandă a lui Băsescu-PDL. A anunţat ferm că nu-şi dă demisia, deşi TVR are datorii de 300 de milioane de lei noi şi are conturile blocate de ANAF. Ce mizerie, TVR a devenit punguliţa simpatizanţilor lui Băsescu-PDL, a îmbogăţit o sumedenie de jurnalişti fără coloană vertebrală, mercenari, care vor să-şi continue activitatea la TVR pe porcoaie de bani publici înjurând Guvernul USL Ponta. Nu înţeleg de ce nu e destituită toată conducerea TVR, imediat, şi nu se face curăţenie morală acolo? TVR trebuie să devină o televiziune echidistantă, din care trebuie să dispară toţi cei compromişi în ultimii ani. Dovediţi vânduţi lui Băsescu-PDL, pupătorii în părţile dorsale ale lui Băsescu-PDL mai exact să fie trimişi la plimbare, că şi-au umplut sacii, să facă bine să intre în opoziţie pe banii lor, nu pe banii publici, dacă doresc să-şi refacă imaginea astfel, eventual. Ajunge bătaia de joc la adresa telespectatorilor, care plătesc la TVR taxă lunară în nici un caz pentru a fi otrăviţi politic de realizatorii ei preaplecaţi lui Băsescu. E o mare dezamăgire să descopăr că la intelectualii lui Băsescu (recunoscuţi şi în fruntea uniunilor de creaţie) nu se poartă demisia de onoare, deşi au dus de râpă şi financiar, nu numai moral, instituţiile pe care le mai conduc. Va trebui totul refăcut, măcar instituţiile care contează moral să fie reabilitate urgent.

Altfel, îmi place că ziariştii „de tiraj” de la „Evenimentul zilei” şi agenţia lor Ziare.com (las la o parte B1 TV şi toată liota care a profitat de pe urma subvenţiilor acordate indirect de guvernele PDL şi de Băsescu), să dau doar exemplul lor, atacă furibund Guvernul Ponta, intrând „pe bune” în opoziţie – îşi merită soarta, sunt total necredibili în ce scriu în continuare: coşul de gunoi le surâde.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.