Premierul Franţei, rezervat faţă de o numire a unui german în fruntea Eurogrupului

Premierul francez Jean-Marc Ayrault s-a arătat marţi rezervat faţă de ideea ca ministrul german de finanţe Wolfgang Schäuble să fie numit în fruntea Eurogrupului şi a argumentat că popoarele europene sunt ‘obosite’ de ‘climatul de austeritate fără perspective’, informează AFP, preluată de Agerpres.

‘Prioritatea este creşterea, pentru ca popoarele să privească din nou viitorul cu încredere’, a spus premierul Ayrault într-un interviu pe site-ul săptămânalului L’Express.

‘Popoarele sunt obosite de acest climat de austeritate fără perspective, care creează argumente pentru populisme’, a afirmat Jean-Marc Ayrault, întrebat dacă numirea lui Wolfgang Schäuble în fruntea Eurogrupului este ‘de neconceput’.

La 20 mai, săptămânalul german Der Spiegel semnala că preşedintele francez, François Hollande, exprimase în faţa unor responsabili politici la Bruxelles puternice rezerve pe tema numirii lui Wolfgang Schäuble în fruntea acestui grup al miniştrilor de finanţe din zona euro.

Potrivit Der Spiegel, François Hollande ar considera greu de acceptat această opţiune şi ar dori ca Wolfgang Schäuble să demisioneze din funcţia de ministru în cadrul guvernului condus de cancelarul Angela Merkel.

Wolfgang Schäuble, care şi-a exprimat oficial interesul faţă de acest post, a estimat totdeauna că şeful Eurogrupului trebuie să fie el însuşi ministru.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.