Iohannis, Cioloş şi democraţia reîncărcată

Premierul Dacian Cioloş nu are când să discute cu sindicatele nemulţumite de ordonanţa salarizării pe care o pregăteşte Guvernul pe care-l conduce, în schimb şi-a găsit timp pentru a participa la simpozionul „Impactul nostru în educaţie” organizat de Fundaţia Teach for Romania. Domnul Cioloş a lăudat tânăra generaţie, pentru că nu mai stă doar în faţa televizorului şi pe Facebook, ci iese şi-n stradă atunci când este nevoie. Mai ales atunci când trebuie de dat jos un guvern politic şi de pus un în loc unul de tehnocraţi.

Dacian Cioloş a ajuns la conducerea Guvernului după ce preşedintele României a forţat normele democratice, însă asta nu-l împiedică să vorbească despre cum ar trebui să arate democraţia pe aceste meleaguri: „În primul rând, cred cu tărie, şi nu spun cuvinte mari, că democraţia din România poate fi redefinită, reîncărcată, să spun aşa, doar prin implicarea noastră, a tuturor, acolo unde simţim că suntem utili şi recunoscând modalitatea, şi asumându-ne modalitatea în care credem că putem fi cel mai utili societăţii (…)”. Totuşi, n-ar fi bine să lăsăm democraţia aşa cum e ea, adică nici redefinită, nici reîncărcată, dar mai ales necălcată? Necălcată în picioare.

Ce este cu declaraţia consilierului politic al preşedintelui României, Laurenţiu Şerban, care a spus că este posibil ca, după alegerile generale, în fruntea Guvernului să fie plantat tot un tehnocrat? Cum Klaus Iohannis nu a dezminţit informaţia şi nici măcar nu a spus că priveşte cu o oarecare îngrijorare declaraţiile consilierului său, e limpede că planul Palatului Cotroceni este acela de a ignora rezultatele votului din noiembrie. Şi atunci de ce se mai votează în România? Ca să se mimeze democraţia şi pentru ca premierul tehnocrat să se poată plimba pe la seminarii pentru a vorbi despre reîncărcarea democraţiei? Poporul, prin votul său, încarcă democraţia, vine preşedintele şi o descarcă, după care îşi face apariţia premierul tehnocrat, care o reîncarcă. Şi tot aşa.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.