×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 10 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Luni, 21 august 2017, 15:06
EUR (€)
-0.0002 ↘
4.5881 RON
USD ($)
+0.0013 ↗
3.9079 RON
• • •
Iohannis, împiedicat de el însuşi

Oare ce face marele nostru preşedinte Klaus Iohannis? Întrebarea aceasta banală şi-o poate pune oricine. Și chiar o auzim formulată deseori. Primul lucru care îmi vine în minte în legătură cu el este naveta la Sibiu.

- Ce să facă? Merge sau vine de la Sibiu!?

Drumul preşedintelui la nevastă a devenit emblema personajului, a instituţiei şi, de o bună bucată de vreme, îi defineşte activitatea. Dar altceva, ce mai face dînsul? Totuşi, vorbim despre preşedintele României!

- Luptă cu PSD-ul şi cu Tăriceanu!

Asta, da, este activitate politică. Preşedintele a luptat la greu cu Guvernul şi cu ordonanţa 13. Și cu Dragnea şi cu PSD-ul. Scopul mandatului său este să doboare PSD-ul şi să-şi instaleze un guvern care să-l lase în pace. Sau să-i raporteze o dată pe lună. Și să nu mai fie nevoit să vină la Bucureşti în fiecare luni după-amiază.

Preşedintele a muncit din greu la acest început de an. Chiar s-a cocoşat niţel. Se şi vede că s-a cam spetit. A fost la CSM, a mers în vizită la Avocatul Poporului, a împins CSM-ul într-o postură care ar fi putut duce şi la dizolvare. A fost la bilanţul DNA şi la bilanţul Ministerului Public, semn că îi plac bilanţurile. Să stea în prezidiu, să primească rapoarte, să critice şi să dea indicaţii. Și să plece zîmbind ca Gary Cooper la sfîrşitul filmului. Başca faptul că a intrat în istorie. Este primul preşedinte acuzat de uzurpare.

Să recapitulăm. Mersul la Sibiu nu se pune. Lupta cu ordonanţa 13 i-a adus simpatizanţi, demonstranţi, articole în presa obedientă, susţinători etc. Dar l-a dus şi în cea mai penibilă situaţie. A fost taxat cu refuzuri şi puneri la punct. A furat-o de la Curtea Constituţională, de la Parlament, de la presă, de la susţinătorii PSD – ALDE. Și a produs un gîdilici delicat pe lobul parietal al Ralucăi Turcan şi al lui Nicuşor Dan.

Klaus Iohannis a traversat o lună şi jumătate de eroism stradal şi, cu preţul unor puneri la punct, s-a reafirmat ca actor politic.

Ne folosesc la ceva victoriile lui Klaus Iohannis? Ele sunt egale cu înfrîngerile sale. Adică la fel de inutile. Declaraţia Parlamentului îl vulnerabilizează pentru unii şi îl eroizează pentru Moise Guran şi Mihai Poliţeanu. Și au mai trecut două luni din mandat.

Preşedintele României se împiedică de propria sa neputinţă. În mod normal, ar trebui să-i tăiem din leafă. A tocat un spaţiu al agendei politice pe aproape nimic. A înfierbîntat populaţia pe o ciornă care, altfel, putea rămîne cum a fost sau putea să nu existe. În oricare dintre ipoteze aveam de-a face cu acelaşi drac împachetat în vorbe. Politichie şi iar politichie.

Klaus Iohannis, cît este el de mare, se dovedeşte a fi nespus de mic. De la înălţimea sa abia de-şi vede interesele sale. Adică şansele de la viitorul mandat. Aţi auzit ceva sau aţi depistat oarece preocupări în viaţa preşedintelui care să depăşească limitele subiectului numit anticorupţie? Klaus Iohannis e mai rău ca un primar, care este obligat să acopere o diversitate de subiecte şi de probleme într-o comunitate locală. În fruntea României, Klaus Iohannis este un personaj politic mono-mental. Adică este un om dedicat unei singure idei. Programul său, în afara drumului la nevastă, este dedicat unui singur subiect care decurge din singura sa idee obsedantă.

Anticorupţia şi iar anticorupţia. Nu-i exclus ca în curînd România să ofere şi anticorupţie la export. Și aşa au existat tentative de a curăţa Bulgaria sau Moldova cu procurori exportaţi de la Bucureşti. Dar în afară de profesionişti ai anticorupţiei gen Emilian Eva, Negulescu, Papici, Codruţa Kovesi, Monica Macovei, România poate exporta manuale şi tehnici de întocmit dosare, reguli şi proceduri, modele de protocoale ale Parchetelor cu serviciile secrete, tehnici de infiltrare în partide politice, complete de judecată, redacţii de ziare şi televiziuni etc. Apoi să deschidă un muzeu. La Sibiu, bineînţeles!

Klaus Iohannis a transpirat de atîta alergătură prin Europa. Toată ziua se întîlneşte cu liderii europeni. Nu vedeţi ce trafic este de la Aeroportul Otopeni pînă la Palatul Cotroceni? Circulă şefii de stat şi miniştrii de Externe ca salvările la accidentele colective. Toată lumea se înghesuie să ia lumină şi sfaturi de la Klaus Iohannis. Toţi se întreabă: oare ce variantă adoptă România în reformarea Uniunii Europene? Varianta Iohannis, bineînţeles! Știţi cum se aplică? Faci un drum pînă la Sibiu şi te plimbi niţel pe munte. Te mai pozezi cu turişti, mai iei o gură de aer, mai simţi niţel parfumul nevestei şi te loveşte un optimism cumplit. Sau o nepăsare tembelă.

România are nevoie de încredere în economie, în instituţii. Românii au o cruntă nevoie de optimism şi de speranţă. România are nevoie de un proiect, de un ideal, de un strop de normalitate.

Editorialul complet în ziarul Cotidianul de joi versiunea tipărită - disponibilă la toate chioşcurile şi benzinăriile OMV Petrom şi MOL - sau digitală

Cornel NistorescuPublicat Miercuri, 08 martie 2017
16828
 | 81
 | 62
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
ana
+3
NOI AVEM NEVOIE DE UN CONDUCATORRRRRRRR NU DE UN PROTESTSTARRRRRRRRRRRR ....PLEACAAAAAAAAAAAAA PINA NU ESTE PREA TARZIUUUUUUUUUUUUUU
Publicat Vineri, 10 martie 2017
+Răspunde
TSIPTER
+3
KLAUS WERNER JOHANIS,,,,si-a dorit a initiat a participat si sustine atat pe plan intern cat si extern ,,, aceste manifestatii,,, ,NEAUTORIZATE,, greu de imaginat ca presedintele tarii sa participe si sa instigheze poporul la proteste pentru ca alegerile nu i-au fost favorabile ,,,,OARE PRESEDINTELE NU CUNOASTE A FAPTUL CA,,, MEETINGUL ,,,nu este legal,,,, CAND A ,,,,,JURAT CREDINTA POPORULUI ROMAN ,,,,ERA CU MANA PE ,,,CONSTITUTIE,,,CU MANA PE PIEPT,,,sau ,,,cu mana[ elegant fiind ]pe,,, FESE,, CONCLUZIONAND----duma mama in piata ca sa macai ca o rata
Publicat Vineri, 10 martie 2017
+Răspunde
Moser
+9
se pot emite teoorii care de care mai interesante..de ce n u ne am opri la prima impresie; individul este un arivist , avantajat de false teorii ref la corec titudinea, eficienta si infailibilitatea nemtilor, fara a tine seama ca sasii s jumate nemti, ca omu are crestere si educatie romaneasca , ca i dublat de jeta o romanca dornica de schimbare de statut si imagine..si ca veni vorba; nu are nimic de a face cu comunicarea , cu conducerea inteleapta si eficienta, fara idei , fara bune intentii c i din contra un executant meschin , oportunist si fara scrupule..sa nde traisca nemtii ...romani..
Publicat Joi, 09 martie 2017
+Răspunde
Fuhrerul De La Bonn
+15
excelent articolul, recunosc de foarte mult timp nu am mai avut rabdare sa citesc un articol pana la capat datorita prostiilor din text, cata dreptate aveti domnule Nistorescu...si cat de naivi sunt astia de cica "dreapta" din romania, ca in mintea lor dreapta inseamna un program bazat pe : salariii =anticoruptie, sanatate=anticoruptie, educatie=anticoruptie s.a.m.d lumea s-a saturat de circul asta , mai ales cand rezultatele tale ca mare DNA sunt arestari de-astea cu babe luate sute de km , nasi de tren, profesori etc si cand faci un dosar cu adevarat mare la tine apare doar CEL CARE IA MITA NU SI CEL CARE DA..si de obicei se termina cu pedepse cu suspendare...prejudicii recuperate ..nu prea...am mai auzit o mare aberatie de la doamna "doccenta" in drept Laura Monica Kkkovesi Macovei ca cica ANAF nu si face treaba sa recupereze prejudiciile ha ha ha asta e buna pentru prostime,insa cei care stiu procedurile stiu ca daca tu ca procuror nu faci un dosar solid prin care sa probezi pagubele produse INSTANTELE nu au cum sa dea solutia consfiscarii (DA DOAMNA "KKKOVESI" mai sunt si oameni care fac diferenta intre sechestru mult laudat de matalica si consfiscare).daca PARTIDELE DE "DREAPTA" (CARE DE FAPT NU SUNT DE DREAPTA DECAT PRIN NUME,CA MASURI DE DREAPTA NU AU , PROGRAME NU AM VAZUT SI MAI SUNT SI GLOBALISTE PE DEASUPRA) nu schimba macazul cu cu placa asta cu lupta anticoruptie sa nu se mire ca vor ajunge cum a fost cu CDR...si PNTCD a disparut...eu asta prevad..si asta merita..pai ce PNL e asta? condus de ? hai domne e o bataie de joc...
Publicat Joi, 09 martie 2017
+Răspunde
Vladimarrr...!!!
-2
Maestre Nistorescu, va stiam mult mai concis in exprimare ! De ce oare "IOHANNIS, IMPIEDICAT DE EL INSASI", cand era suficient doar, " I O H A N N I S, I M P I E D I C A T "
Publicat Joi, 09 martie 2017
+Răspunde
Czestochowa
+4
De Ce@ Un comentariu inteligent , si totusi nu ne putem permite se raminem mereu in aceasta ipostaza de /de boi/ Trebuie sa existe o solutie ,o alta abordare a destinului nostru ale tuturor . Doar o observatie naiva -Ponta ar fi fost un presedinte mai potrivit -
Publicat Joi, 09 martie 2017
+Răspunde
la vie est belle
+14
Imaginea acestui om si presedinte este ireversibil compromisa. Numai cind ma gindesc la sarmanii oameni purtati in procese la sfirsitul vietii lor, pentru casele pe care le-au cumparat cinstit, tocmai de cineva care avea menirea de a-i proteja, primarul orasului lor. Constiinta mea nu mi-ar da voie sa il mai votez. Un editorial de o calitate super.
Publicat Joi, 09 martie 2017
+Răspunde
Ion Dumitru
+7
Sunt un pensionar din Timisoara si citesc cu deosebit interes ziarul Cotidianul , care reprezinta pentru mine singura sursa de documentare. Editorialele Domnului Nistorescu sunt totdeauna la superlativ si reflecta in oglinda situatia la zi din tara noastra . Pe toate le citesc cu deosebit interes. Domnule Nistorescu va felicit pentru articolul de mai sus, fata de care nu mai am niciun comentariu, intrucat el prezinta sub forma completa starea in care ne gasim la ora actuala. Domnule Nistorescu va doresc multa sanatate si sa pastrati mereu aceeasi pozitie a ziarului pe care cu deosebita competenta in conduceti. Cu cele mai alese consideratii, I Dumitru
Publicat Joi, 09 martie 2017
+Răspunde
IQ1000
+29
Programul lui Johannis este "Programul rabla", aici a ajuns tara noastra cu sefi de stat basisti ca el si cu o asemenea clasa politica, ca despre servicii ce sa mai vorbim, ca nu ne mai apartin.
Publicat Joi, 09 martie 2017
+Răspunde
marcu
+30
Bre oameni buni,gestu' iohanist de a păstra referendumu' în suspensie ca poate mai trebuie si-al'dată, m-a dus imediat cu gandu' la Agamita Dandanache,care spunea ,intrebat fiind ce-a făcut cu scrisoarea si de ce n o inapoiaza andrisantului , cam asa:"Cum se poate, conita mea, s-o dau inapoi? S-ar putea sa fac asa prostie? Mai trebuie s-aldata... La un caz iar... pac! la Rasboiul. "Ezact ca dom' prezident.Asta avem la Cotroceni un Agamita Dandanache !La ce sa te-aștepți de la un asemenea personaj?La nimic bun!Timp de doi ani n-a făcut nimic pt tara ,doar s-a plimbat;totuși, în ultimul timp a făcut si el ceva ,ne-a-nvrajbit (ăsta e singurul lucru "bine facut").Dacă tot vrea el sa fie dictator si sa semene cu nea Nicu,atunci îi amintesc faptul ca nea Nicu,nu pleca într-o vizita oficiala fără sa aducă pt economia românească cel puțin un contract bun pt industrie și agricultura.Vă rog sa-mi spuneți dacă dl prezident se poate lauda cu așa ceva! Pân-acu bilantu' 'mnealui e clar,guvern zero,președintie zero!
Publicat Joi, 09 martie 2017
+Răspunde
Recomandate
„Ni s-a tot indus că suntem proști”
Publicat acum 2 ore şi 46 minute
Tudose, despre cumulul pensie-salariu
Publicat acum 5 ore şi 47 minute
Brambureala pe puncte și pe notițe
Publicat acum 19 ore şi 12 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ilie Şerbănescu

Mai mulți „internaționaliști“ de seamă ai României postdecembriste, în frunte cu cei eterni de la BNR, cu contribuții majore la transformarea României într-o colonie.

Ilie ŞerbănescuPublicat acum 18 ore şi 59 minute