×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 13 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Vineri, 22 septembrie 2017, 07:13
EUR (€)
-0.0002 ↘
4.5987 RON
USD ($)
+0.0318 ↗
3.8593 RON
• • •
Prezidențiale 2009
Kovesi: Nu comentez cancanuri. Nu aş fi putut influenţa alegerile

Procurorul şef al DNA Codruţa Kovesi a declarat, într-un interviu pentru Ziare.com, întrebată în legătură cu prezenţa în casa lui Gabriel Oprea în seara alegerilor prezidenţiale din 2009, că nu comentează cancanuri şi că nu a făcut nimic care ar fi putut influenţa rezultatul scrutinului. În ceea ce priveşte invitaţia adresată de comisia parlamentară de anchetă pe această temă, Kovesi a precizat că a solicitat un punct de vedere de la CSM şi că aşteaptă un răspuns.

Întrebată dacă a fost la Gabriel Oprea acasă în seara alegerilor prezidenţiale din 2009, Kovesi a răspuns: "Este deja o intrebare retorică dacă am fost sau nu am fost. Este o temă lansată în spaţiul public de un inculpat şi între timp a devenit o temă de cancan, nu comentez cancanuri, dar vă răspund la întrebări care nu vizează cancanuri".

Solicitată să precizeze dacă a făcut ceva pentru a influenţa rezultaul alegerilor prezidentiale din 2009, Laura Codruţa Kovesi a replicat: "Nu. Nu. Şi mă întreb cum aş fi putut influenţa rezultatul alegerilor. Seamănă a scenariu de film".

Ea a spus că nu are "niciun fel de informaţie, date, probe, că s-au fraudat alegerile".

"Dacă aveam o astfel de informaţie, aş fi fost prima care aş fi deschis un dosar penal şi aş fi verificat. Nu am niciun fel de informaţii, date, probe cu privire la aceste suspiciuni", a precizat Kovesi, întrebată dacă are cunoştinţă de încercări ale unor persoane pe care le cunoaşte, Florian Coldea sau George Maior, care ar fi încercat sau chiar ar fi reuşit să influenţeze scrutinul.

În ceea ce priveşte faptul că nu s-a prezentat la comisia parlamentară de anchetă, Kovesi a afirmat că motivul este tocmai acela că nu deţine niciun fel de informaţii, iar obiectivele comisiei, în proporţie de 90%, dacă nu chiar integral, exced competenţelor de procuror.

Şefa DNA a precizat că în 2007 a mai fost invitată la o comisie parlamentară şi a refuzat să se prezinte, sesizând CSM, iar acum a făcut acelaşi lucru.

"În 2007, a mai fost această discuţie, atunci am refuzat să mă duc şi am sesizat CSM pentru că, potrivit statutului de magistrat, noi nu putem fi anchetaăţti sau verificaţi de altă autoritate a statului. Am făcut acum acelaşi lucru, am refuzat să mă prezint şi am făcut o solicitare la CSM", a relatat Laura Codruţa Kovesi, care a explicat că la prima şi la a doua invitaţie a invocat precedentul din 2007 şi hotărârile CSM, iar când a primit din nou invitaţie, a solicitat punctul de vedere al CSM.

"Dacă CSM va spune că un procuror sau un judecător e obligat să dea explicaţii în Parlament, o să vedem. Aştept să primesc răspuns de la CSM să îmi spună dacă un procuror sau un judecător este obligat să se ducă să răspundă în faţa Parlamentului", a conchis Kovesi.

Julieta TârnovanPublicat Luni, 17 iulie 2017
1201
 | 0
 | 22
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
procuroru
+2
Acesta individa sfideaza pe toti cetatenii Romaniei!
Publicat Marţi, 18 iulie 2017
+Răspunde
Spaima coruptilor
-3
Codruta bravo tie ! Nu te lasa intimidata pentru ca "cei multi" au nevoie de ajutorul tau ! Niste parveniti inculti ce se erijeaza in reprezentantii poporului vor sa se puna deasupra legii !
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
ILeo
+2
Cu alte cuvinte si intrebarile Comisiei de Ancheta Parlamentara legate de aceiasi prezenta , sunt "cancanuri",iar intrebarea-intrebarile- "retorice"! Cineva a produs aceste "interpretari", poate Marius Iacob sau faimosul si el Uncheselu , raspunsuri neserioase,inadecvate ,lipsite de profesionalism si care duc in derizoriu institutiile statului, asa cum a decredibilizat,paranoizat sid escalificat activitatea DNA ,devenita o piatra de moara in sistemul judiciar si aplicarea legilor.Nu paote sub nici-o forma ocoli infratirea cu clasa politica din noaptea alegerilor cercetate,prezenta sa in mijlocul politicienilor facand-o incompatibila, interdictia de a nu face politica a fost incalcata de catre aceasta individa !Brat la brat cu oameni politici nu numai cu acea ocazie ci in alte ocazii cu Ponta,Udrea, Oprea, Ghita ,la biroul lor,in vie, in case conspirative,petreceri si restaurante, individa a stiut si s-a infratit cu ei pana si-a atins scopurile numirii in functii, fiind deci complice ,deoarece daca avea cunostiinta de sav.de infractiuni de catre ei,nu prietenia era metoda ci dezvaluirea sav.infractiunilor- dar a tacut desi se afla in contrarietate de interese si a profitat de influenta si prezenta lor. Dupa accederea in functii, a inceput sa -i aresteze, foarte bine, dar sa fie revocata si judecata pt.infractiunile savarsite de ea si sa fie condamnata ! Prteinzand ca este magistrat, sfideaza legea,e mai presus d elege, deoarec e prima obligatie de seriviciu era sa explice si sa justifice prezenta in salonul politicilor acuzati de ea si clubul sau "select" manevrabil si dubios de procurori ,ca amicii din acea seara erau infractori:ce cauta in randul infractorilor ,a fi in salonul, sufrageria cuiva asteptand rez.alegerilor denota o asteptare comuna, un tel comun ,un interes comun -care erau ?acela sa fie numita de victoriosul ales, ceea ce s-a si realizat !Aceste legaturi o acuza, incompatibila - DEMISIA!
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
lunetistu
+5
Asta pe ce lume traeste , ce a inteles ea din fisa postului pe care intimplator il ocupa , daca spusele lui Ghita si Andronic si spiciul ei din filmulet le considera cancanuri . Pai , pa ochi mei si sa moara mama , daca nu-i ratacita in postul de procuror sef al DNA -ului , care trebuie sa ne pazeasca de hoti ! Ati inteles , mincava-si nasul meu de dusmani ai justitiei ?
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
Citadin
+2
Insa te interesa sa stii mai iute daca ceva se face pe ultima suta de metri cf interesului tau personal : ramanerea in functie a` de crezi ca te va propulsa apoi presedinta Romaniei. Nu vei fi niciodata prezidentesa... degeaba te stradui corcituro
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
Bubulina
+5
Auzi fetico, nu te-a intrebat nimeni daca ai influientat alegerile, doar ce-ai cautat in gasca aia! Si dece te dai dupa cires sa raspunzi intrebarilor. Saraca de minte te-a facut cine te-a facut autista.
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
gelu
+8
O fi fost pisicuta in cizmulite rosii la agapa din sufrageria respectiva. De aceea nu vrea sa recunoasca.
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
UNX @ gelu
+6
O fi fost la ... Chilia-n port?
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
c.g.
+9
Taci tu ... !
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
Machiav
-5
Monica Macovei ramane un model si un reper!
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
ha,ha @ Machiav
+11
Printre mafioti.
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
Cata @ Machiav
+10
asa zic si eu! reper de mediocritatea si lipsa de profesionalism!
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
ha,ha @ Machiav
+10
Si vezi ca articolul este despre cealalta protectoare a hotilor, Plagiatoarea Kovesi.
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
gelu
+17
Kovesi trebuie sa-l intrebe pe Uciga-l Toaca daca are voie sa se prezinte in fata Comisiei Parlamentare. Nu de alta dar ea e trimisa lui Aghiuta la DNA si numai de el asculta acum in viata asta de mare sfanta a luptei anticoruptie.
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
Recomandate
Discursul lui Trump, un lătrat de câine
Publicat acum 21 ore şi 42 minute
Reacția lui Iohannis în cazul Daniel Dragomir
Publicat acum 11 ore şi 17 minute
Ce a aflat Tudose dimineață
Publicat acum 16 ore şi 43 minute
Un atentat la sănătatea localnicilor
Publicat acum 15 ore şi 58 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Miercuri, 20 septembrie 2017
Ioan Buduca

Singurele forțe reale care se opun reformei Toader sunt cele care compun Sistemul: factorul intern (procurorii) și factorul extern (ambasadorii).

Ioan BuducaPublicat acum 11 ore şi 30 minute