L-au răpit pe fostul premier

Fostul premier libian Ali Zeidan a fost răpit şi este deţinut de nouă zile de o grupare islamistă, în oraşul Tripoli, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate citate de Le Figaro.

Ali Zeidan a fost premier al Libiei în intervalul noiembrie 2012 – martie 2014. El părăsise Libia după ce a fost demis de Parlament, în contextul în care era acuzat că ar fi deturnat fonduri.

Karam Khaled, un prieten al lui Ali Zeidan, a declarat că fostul premier urma să susţină o conferinţă de presă pe 13 august, în Tripoli, eveniment organizat în coordonare cu Fayez al-Sarraj, şeful Guvernului de la Tripoli.

Karam Khaled susţine că Ali Zeidan a fost răpit pe 13 august de o grupare insurgentă din Tripoli, fiind sechestrat de atunci.
„De atunci, nu mai avem nicio informaţie despre locul în care este deţinut sau despre starea sa”, a spus Khaled

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.