Liviu Dragnea la dans noaptea, ca hoţii

PSD n-a reuşit să facă o mare brânză, dar a făcut un mare dans care a intrat în Cartea recordurilor care nu folosesc la nimic. Anunţul a fost făcut de preşedintele PSD al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan: „Oficial! Judeţul Bistriţa-Năsăud a stabilit două recorduri mondiale, acreditate oficial de Guinness World Record! Cel mai mare număr de oameni care îmbracă simultan portul tradiţional românesc (9.506 persoane) şi cel mai mare dans popular românesc, realizat în sincron de 9.506 oameni. Cred că aceste cifre spun totul! E oficial faptul că judeţul Bistriţa-Năsăud este capitala mondială a românismului şi a tradiţiilor folclorice!”. Ar fi fost chiar culmea ca cei mai mulţi oameni care îmbracă simultan costumul popular românesc să fie sud-coreeni, iar cel mai mare dans popular românesc să se desfăşoare în Germania, iar capitalele românismului să fie Seul şi Frankfurt.

Cuprins de o bucurie egală cu cea din ziua în care PSD a câştigat alegerile parlamentare cu un scor zdrobitor, intrând astfel în cartea recordurilor politice din ţara noastră, domnul Moldovan şi-a pus la treabă limba de lemn de cireş, aia pe care o foloseşte numai în zi de sărbătoare, şi a început să se gudure pe lângă alegători, uitând că de mult s-a terminat campania electorală: „Acest lucru este meritul fiecărui om al judeţului nostru şi al tuturor celor care au deschis lada de zestre şi au arătat lumii întregi că noi, aici, ştim să ne preţuim ţara, valorile, trecutul, prezentul şi viitorul! Mă înclin în faţa voastră, dragii mei, şi sunt onorat să pot să scriu istorie alături de dumneavoastră, cei mai minunaţi oameni de pe acest pământ!”. Iată încă un lucru demn de Cartea recordurilor care nu folosesc la nimic: cei mai minunaţi oameni de pe acest pământ trăiesc în judeţul Bistriţa-Năsăud. Cine nu crede să-l întrebe pe Emil Radu Moldovan, care poate aduce un martor de calibru, capabil să-i confirme afirmaţiile. Este vorba despre însuşi preşedintele PSD la nivel naţional, Liviu Dragnea, care, cu turul iţarilor lăsat şi cu pălărie de soare pe cap, a fost unul dintre cei care au participat la dansul de Guinness World Record. Alături de „cei mai minunaţi oameni de pe acest pământ”, şeful celui mai minunat partid de pe acest pământ s-a mişcat lent când la stânga, când la dreapta, într-un dans plictisitor, asemănător dansului guvernării. Dacă reprezentanţii Cărţii recordurilor care nu folosesc la nimic nu ar fi spus că gata, s-a bătut recordul, şi că dansatorii pot pleca acasă cu tot cu costumele lor populare scoase de la naftalină, Liviu Dragnea, cel mai minunat şef de partid de pe acest pământ, ar fi rămas pentru a dansa noaptea, ca hoţii, şi ar mai fi dansat, probabil, şi-n ziua de astăzi, din dorinţa sa uriaşă de a-şi lega numele de ceva memorabil.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.