Locul ocupat de Lucescu în topul celor mai buni antrenori

Mircea Lucescu, tehnicianul echipei Zenit Sankt Petersburg, a fost inclus de cotidianul sportiv L’Equipe în topul celor mai buni 50 de antrenori în activitate din fotbalul mondial. Lucescu se află pe locul 35 în clasament.

Lucescu este descris drept „un poliglot erudit”, care „a dorit întotdeauna să deschidă noi orizonturi jucătorilor săi, încurajându-și să meargă la teatru și să lectureze cărți, mai degrabă decât să iasă în baruri de noapte”.

L’Equipe prezintă palmaresul antrenorul român, care cuprinde 12 titluri de campion, 9 cupe naționale și o Cupă UEFA, remarcând că „nu va câștiga probabil campionatul în acest sezon (cu Zenit), el care a fost campion cu toate cluburile pe care care a trecut începând din 1999, indiferent dacă a fost vorba de Rapid București (1999), Galatasaray (2002) sau Beșiktaș (2003)”.

Antrenorul român devansează tehnicieni reputați în acest clasament, precum chilianul Manuel Pellegrini, uruguayanul Oscar Washington Tabarez, brazilianul Luiz Felipe Scolari, italianul Giovanni Trapattoni sau suedezul Lars Lagerback.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.