Maia Sandu pierde turul 2. PAS, niciun municipiu

Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), al preşedintei Maia Sandu, a câştigat cele mai multe mandate de primar şi în turul al doilea al alegerilor locale din Republica Moldova, fără însă a obţine vreun municipiu.

Potrivit datelor centralizate de Comisia Electorală Centrală (CEC), PAS a obţinut victoria în 66 din cele 273 de localităţi în care s-a desfăşurat al doilea tur de scrutin.

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova este a doua forţă politică cu 41 de mandate, în timp ce candidaţii independenţi s-au impus în 32 de localităţi.

De asemenea, Partidul Social Democrat European a câştigat 30 de primării, Partidul Dezvoltării şi Consolidării Moldovei 22, Partidul „Renaştere” 17, Partidul Liberal Democrat din Moldova 11, iar Mişcarea „Respect Moldova” şi Platforma Demnitate şi Adevăr câte opt mandate.

Au mai obţinut funcţii de primar Partidul Nostru – şase, Coaliţia pentru Unitate şi Bunăstare – cinci, Partidul Schimbării – cinci, Partidul Democrat Modern din Moldova – cinci, Partidul Comuniştilor din Republica Moldova – patru, Liga Oraşelor şi Comunelor – trei, Mişcarea Alternativa Naţională – două, Partidul „Democraţia Acasă’, Partidul Naţional Liberal – două, Partidul Acţiunii Comune – Congresul Civic – unul, Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa – unul, Partidul Verde Ecologist – unul şi Partidul Liberal – unul.

În total, după cele două tururi de alegeri, Partidul Acţiune şi Solidaritate a obţinut cele mai multe mandate, 291, dar fără a câştiga vreun municipiu, urmat de Partidul Socialiştilor din Republica Moldova cu 144 de mandate. Independenţii au obţinut victorii în 116 localităţi, iar Partidului Social Democrat European în 103.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5

19 Comentarii

 1. Dacâ nij’ din alejierile aștea nu prișiepi nghica, n-apăi nu dijaba-i zâși Oaia…

 2. Moldovenii n-au chef să devină MATERIE PRIMĂ PROASPĂTĂ în noul tocător de la Avdeevka.
  Unde e pe terminate carnea de tun Urcacă, măRog…😪

 3. OK,dar zionismul nu tine cont de preferintele oamenilor,expansiunea nu poate fi oprita de niste buletine de vot.Moldova si Ucraina sunt planificate sa intre in masina de tocat din Bruxelles.

 4. Progresismul i-a ramas in gat . A ramas singura . Cu catelul ei .

 5. Sa vedem in cate sectii se votare au uitat camera ON peste noapte in camera cu sacii „sigilati”. Ca la noi la sectorul 1. E adevarat noi suntem in UE si d-aia intrevin noaptea fortele pro-europene ca sa castige cei buni nu-i asa?

 6. Cum e la vacini ? Au cate un partid la 3 oameni ?? Ca n-am inteles….

 7. Înainte de alegeri am scris că madam va pierde alegerile, doar plasarea o va salva.

 8. Se pare ca astia au cate-un psrtid pentru fiecare zece moldoveni … sa ajunga la toti!

 9. Surprizele se tin lantz…Ultima noutate fiind IDENTITATEA Cernowitzeanului Titi Cacalos cu Conul Mitzu biciclistul geamanul lui Nadejda Suskracenskaia-ileana/Ileana/Veorica Balteanca din Balti…AGENTUL SOVIETIC al Securitatii ceausiste care NU VREA UNIREA
  fiind DUSMANUL Yohanoid al ROMANIEI GENERICE!!!

 10. $$oroș, C.I.A. și C.E. au regizat o FALSIFICARE A VOTURILOR pe-scară-largă, da’ nu suficientă, în favoarea japiței găgăutze Maiya $$andoo.
  În consecință, moldovenii au mai cîștigat 1 an, încă nu vor ajunge carne-di-tun pi frontu’ dîn Donbass! Recrutabili, să mulțumiți Rusiei care a contrat jegurile vestice!

 11. Bravo! Hai, moldovenii! Popor eroic! @antiresetare: excelent comentariu.

 12. @Ileana Rollason:

  Eroici au fost in 1918, cind au cerut unirea cu Romania, desi conditiile erau infinit mai grele decit cele de acum. Acum, dupa decenii de stat cu copita ruseasca pe cap, si-au pierdut mintile.

 13. Stalinistul ordinar dez axon natul rollasonat e un Mac Kack nefrecventabil datorita damfurilor irespirabile ce necesita portul unei masti, in cazul prim matului neaparat de fabricatie bolsevica chineza, altfel face alergie…Numai stalinistii ceausisti il pot suporta…Mizeria caracteriala a Rollasonatei e atat de fatzisa in declararea ROMANILOR din „republica sovietica moldova” „eroi moldoveni” reactia normala a unui ROMAN ADEVARAT, NU CEAUSIST, nu poate fi decat de respingere!!! Maia Sandu A CASTIGAT ALEGERILE LOCALE, stalinisti ordinari, iar in privinta MUNCIPIILOR ati uitat cum NU VA INTERESAU cand Ilici GENOCID avea succes pe tablete la SATE!!! Bolsevizarea a avut mai mult succes in „muncipii” in intreaga istorie de CRIME BOLSEVICE CONTRA UMANITATII,
  ne ispravitilor, acolo AGITATORII si PROPAGANDISTII disimulandu-se in „masele de oameni ai muncii”…

 14. @ „Anonim”, 20 nov. 2023 la 16:26
  „Eroici au fost in 1918, cind au cerut unirea cu Romania, desi conditiile erau infinit mai grele decit cele de acum”?
  Iar minți, bă, papagalule?
  În februarie 1918 „unirea” Baassarrabiyei cu Regatu’ nevolnik a fost făcuta de cele două divizii de „călărași” conduse pisti Pruty di ghinăraru’ „Burtălău” (că așa îi dzîcea’ opincarii analfabeți franțuzului mason Berthelot, șeful misiunii militare a „Antantei” – un fel de N.A.T.O. de atunci), ce au ocupat militar Piș’nău’ CU ACORDU’ Kaiserului Wilhelm, VĂR cu urecheatu’ Frdi’ aflat în rifugiu la Yeși. „Unirea” s-a făcut cu baionetele călărașilor sub ferestrele clădirii unde se „vota”, iar „votanții” au fost aleși ca acum la F.R.F. A fost o regizare ce să mascheze indulgența de culise a Kaiserului, care avea deja ocupată pînă la Dniepr o bucata din Rusia ce a numit-o oficial UKRAINA! Pînă atunci, nici o dată nu a existat vre-o „Ukraina”!
  Văru’ Ferdi’ Cel Urecheat șî Regatu’ lui nevolnik au primit Baassarrabiya ca „desert”, ca să uite de înfrîngerea drastică de pe fronturi si CAPITULAREA, ca șî hapu’ amar cu cedarea versanților de est șî sud ai Carpaților către Austro-Ungaria, consfințită în Tratatul de Pace pregătit a fi semnat în martie la Buftea……[Rumburak]

 15. @varu Sandel, Purcel:

  Iesi din mocirla unde te scalzi ca rimatorii si invata sa scrii ca oamenii.

  Trupele romane au trecut Prutul la cererea expresa a Sfatului Tarii. Proaspat proclamata Republica Democratica Moldoveneasca nu avea forte armate si era ravasita de bandele de soldati rusi dezertori, care, cuprinsi de bolsevism, se dedau la jafuri si omoruri.

  Acel ‘regat nevolnic’, despre care tu maninci maro cu polonicul, v-a tinut voua, hunilor cu haleala sub fund, piept o luna, pe toata linia Carpatilor, cu tot sprijinul germanilor si austriecilor.

  Odata ce nu ati trecut de Siret, unde ‘regatul nevolnic’ v-a rupt spinarea si trufia, nu puteti vorbi de victorie. ‘Victoria’ v-au servit-o bolsevicii rusi prin iesirea din razboi. Bucuria v-a fost scurta, incit voi, ce tot latrati la luna cit de loiali sinteti, v-ati grabit sa iesiti din razboi chiar inaintea Germaniei.

  Dragi fiindu-va neamurile din stepa, ati imbratisat si voi bolsevismul, drept care acelasi ‘regat nevolnic’ v-a mai dat o lectie bine meritata, pe care se pare ca ati uitat-o, de iar stati cu nasul in turul rusilor. Asta dupa ce coana Europa v-a luat in brate si iertat de datorii, atunci cea mai mare din Europa, la fel ca a statelor falimentare din Africa.

 16. Ce a urmat păntru mitikistanezi dupe CAPITULAREA dîn novembre 1917
  Fotografia 1: „Lupte glorioase duse dă Arrrmiya Vitează Valahă la ocuparea Budapestei”
  https://cdn.adh.reperio.news/image-6/628c17bf-655f-4639-af0f-ba9486e58168/index.jpeg?p=w%3D1200%26h%3D630%26q%3D91%26r%3Dcover%26f%3Dpng
  Fotografia 2: „Lupte glorioase duse dă Arrrmiya Vitează Valahă la ocuparea Budapestei”
  https://www.romania-actualitati.ro/uploads/modules/news/0/2019/8/5/125846/1667247243-7e77716a.jpg
  Fotografia 3: „Lupte glorioase duse dă Arrrmiya Vitează Valahă la ocuparea Budapestei”
  https://s.iw.ro/gateway/g/ZmlsZVNvdXJjZT1odHRwJTNBJTJGJTJG/c3RvcmFnZTA3dHJhbnNjb2Rlci5yY3Mt/cmRzLnJvJTJGc3RvcmFnZSUyRjIwMTkl/MkYwOCUyRjA3JTJGMTA5OTgwMV8xMDk5/ODAxX3VuZ2FyaWEtMTAwLWRlLWFuaS5w/bmcmdz0xMjAwJmg9NjMwJnpjPTEmaGFz/aD0xOWE4ZTNjZDQwNDNjMzEyMWU5ZTZiODM2MmZkMWQ0YQ==.thumb.jpg
  Fotografia 4: „Primirea ostilă a Arrrmiyei Viteze Valahe în Budapesta, dă către armata haină înfrîntă a ungurilor dă stepă”
  https://media.defenseromania.ro/image/202008/full/armata_romana_in_budapesta_40534500.jpg
  Fotografia 5: „Lupte glorioase duse dă Arrrmiya Vitează Valahă la ocuparea Budapestei”
  https://evenimentulistoric.ro/wp-content/uploads/2022/08/armata-romana-1.jpg
  Fotografia 6: „Lupte glorioase duse dă Arrrmiya Vitează Valahă la ocuparea Budapestei” …cu unguroaicili ostile opincarilor
  https://www.crisana.ro/timthumb.php?src=/media/fisiere/patrula_romaneasca_in_budapesta.jpg&w=680&h=456&zc=1

 17. Maimutoiului narod de la 10:09:

  Te roade la fierea ta coclita de viermii minciunii. In poze se vede o armata bine echipata, care v-a frint trufia si spinarea. Nu a fost nici o capitulare in 1917, ci un armistitiu, incheiat in conditiile degringoladei provocate de bolsevism in arnata rusa. Aceasta facea ca Romania sa mai aiba inca un dusman, chiar in interior. Daca erati asa viteji, de ce nu ati purces la ocuparea intregii tari?

  Fudulie gaunoasa de vagabond prin lume si istorie.

 18. Redactiei:

  De ce ati respins publicarea raspunsulyi catre cel care, fara a-si lua un pseudonim, publica tot felul de mizerii, grosolane si minciboase, la adresa Romaniei si romanilor?

  Va pot face o lista cu mizeriile sale, incepund cu cea dupa care, Aurel Vlaicu ar fi fost sub comanda lui Horty sau ridicarea in slavi a masacrului din gara Bartolomeu, dupa mintea sa un act de eroism, cind de fapt compania romana care a fost macelarita atunci ramasese fara munitie.

  Favorizati, deliberat, comentariile antiromanesti, hungariste, moldoveniste, proruse, antiromanesti sa fue, ca sint musai de publicat.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.