Majoritatea moldovenilor consideră că vorbesc o altă limbă decât româna

Majoritatea locuitorilor Republicii Moldova – 51% – consideră că limba moldovenească este diferită de limba română şi doar 14% dintre ei consider că predarea istoriei românilor în şcoli este necesară.

Acestea sunt datele relevate de un sondaj de opinie realizat de IMAS şi dat publicităţii luni.
Specialiştii consideră că rezultatele acestui sondaj de opinie sunt determinate de cei 50 ani de manipulare sovietică în privinţa identităţii naţionale a locuitorilor dintre Prut şi Nistru.
Concluziile acestei cercetări sociologice contrazic chiar şi verdictul Academiei de Ştiinţe a Moldovei, care a afirmat, în nenumărate rânduri, că aşa-zisa limbă moldovenească nu este decât un grai regional al limbii române.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.