Manifestație împotriva Guvernului în Georgia

Câteva zeci de mii de georgieni au manifestat sâmbătă la Tbilisi solicitând demisia Guvernului, acuzat că este responsabil de dificultățile economice din țară, transmite AFP.

Manifestanții au protestat la apelul partidului fostului președinte Mihail Saakașvili.

Mihail Saakașvili, care se află peste hotare pentru scăpa de urmărirea în instanță din motive pe care le cataloghează drept politice, a vorbit prin videoconferință în fața mulțimii care îi scanda numele.

„Suntem uniți de sarcina noastră comună de a elibera Georgia de guvernul care ne distruge țara. Vom aduce Georgia pe drumul cel drept, vom câștiga”, a declarat acesta

Partidul fostului președintele prooccidental, Mișcarea națională unită, acuză coaliția la putere de o proastă gestiune economică a țării care se confruntă de doi ani cu o încetinire a creșterii economice, o devalorizare a monedei cu 30% și o creștere a inflației și a ratei șomajului.

Saakașvili, ajuns la putere în Georgia în 2003 în urma Revoluției Trandafirilor, a condus fosta republică sovietică timp de un deceniu.

De doi ani numeroși aliați ai săi au fost arestați, provocând critici din partea occidentalilor în ceea ce privește funcționarea independentă a justiției. Acuzat el însuși de abuz de putere, fostul președinte, acum în vârstă de 47 de ani, trăiește la Kiev, unde a fost numit consilier al președintelui Petro Poroșenko.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.