Ministrul Motoc, solidar cu rudele victimelor atacului de la Munchen

Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, și-a exprimat sâmbătă solidaritatea cu rudele și prietenii celor uciși în atacul de la Munchen, pe care l-a caracterizat drept „nou act de violență extremă și supremă iraționalitate”.

„Sunt și eu alături de toți cei ce au pierdut o rudă, un prieten sau pe cineva drag aseară la Munchen, alături de cei care le doresc răniților de pe urma acestui nou act de violență extremă și supremă iraționalitate, alinarea suferințelor și să iasă cu bine din imensul șoc prin care vor fi trecut”, a scris Motoc pe Facebook.

El susține că este nevoie de o acțiune „decisă și fermă” pentru a fi găsite „antidoturile necesare” la aceste atacuri.

„Sunt prea multe și prea dese carnagiile inspirate în Europa și pretutindeni în lume de viruși ideologici atât de îndepărtați de patrimoniul nostru de valori, încât va fi greu să mergem înainte fără a acționa decis și ferm, în țările noastre, în organizațiile și alianțele pe care le-am construit, pentru găsirea și folosirea antidoturilor necesare. Dumnezeu să îi odihnească pe cei răpuși ieri în Germania”, adaugă Motoc.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.