Miron Mitrea se retrage din politică

Fostul ministru din Guvernul Năstase Miron Mitrea se retrage din politică.

„E adevărat”, a declarat duminică Mitrea, la Palatul Parlamentului, întrebat dacă a făcut acest anunț în cadrul ședinței PSD.

„Intrarea și ieșirea din politică sunt chestiuni personale. Deci am decis că mă retrag din politică, din partid și Parlament”, a spus Mitrea, precizând că va face acest lucru începând cu noua sesiune parlamentară.

Miron Mitrea a refuzat să declare care sunt motivele retragerii sale din politică, menţionând că nu vrea să facă ”spectacol”.

Potrivit unor surse, Mitrea se retrage din cauza dosarului pe care îl are în instanţă.

Miron Mitrea a fost condamnat în octombrie la doi ani de închisoare cu executare de instanța supremă, în dosarul privind lucrările de construcţie făcute la locuinţa mamei sale. Decizia instanței nu este definitivă.

Mitrea a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru luare de mită, la care se adaugă interzicerea unor drepturi după executarea pedepsei, tot pe o durată de doi ani.

Instanţa l-a achitat pentru instigare la fals şi a mai dispus încetarea procesului penal în cazul său pentru uz de fals.

De asemenea, s-a dispus confiscarea a 169.440 de lei de la Mitrea şi a fost menţinut sechestul asigurător pus de procurori.

În acelaşi dosar, Irina Paula Jianu, fost şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii, a fost condamnată la cinci luni de închisoare cu executare, pentru dare de mită.

Miron Mitea, ministru al Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei în perioada 2000 – 2004, în prezent deputat PSD, este acuzat în acest dosar că a luat mită 520.000 de lei, sub forma unor lucrări executate la casa mamei sale, pentru a o menţine pe Irina Jianu în funcţiile de inspector şef adjunct şi, ulterior, inspector şef al ISC.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8516 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.