×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 14 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Sâmbătă, 23 septembrie 2017, 10:23
EUR (€)
-0.0037 ↘
4.5950 RON
USD ($)
-0.0277 ↘
3.8316 RON
• • •
Editorialul se găseşte şi în ediţia tipărită a ziarului Cotidianul de astăzi
Mizerabil, domnule preşedinte! Mizerabil!

Aţi ieşit în faţa poporului român să anunţaţi un fals. V-aţi luat blana de patriot şi aţi anunţat cumplita veste a fuzionării DIICOT cu DNA, apoi aţi încheiat, ca un propagandist, cu: „Jos mîinile de pe DNA!“. Trecem deocamdată peste faptul că, din toate informaţiile pe care le-am aflat, DNA este obedientă preşedintelui şi în nici un caz PSD sau PNL. Din păcate, i-aţi înşelat pe tinerii ieşiţi să îşi exprime revolta, direcţionîndu-le sentimentele către PSD (un partid pe care şi ei şi eu nu-l suportăm), pentru a vă spăla pe mîinile care vă stau şi pe DNA, şi pe SRI, chiar şi pe CSM. Dar asta este altă poveste, lipsită, din păcate, de forţa politică pregătită să demonstreze şi să vă acuze public şi oficial. PSD tremură în aceste zile, fapt care v-a împins să-i mai puneţi în cîrcă un neadevăr. Că anticorupţia (instrument prin care vă strîngeţi adversarii cu uşa) urmează a fi sugrumată prin unificarea DIICOT cu DNA, pusă la cale de sîsîitul şi antipaticul ministru al Justiţiei. Iar dumneavoastră, patriot, anticorupt şi moderator, aţi ieşit la microfon pentru a zice „Jos mîinile de pe DNA!“.

Domnule preşedinte, fără DNA şi fără SRI, sunteţi un preşedinte nul. Nul, mediocru, dar periculos, care muşcă din prima dezinformare care-i ajunge sub nas, care agită lumea în numele unei alegaţii. Un site (EurActiv) a difuzat o ştire care a fost apoi umflată de tele-favoritul dumneavoastră Rareş Bogdan (cel care marţi noapte striga: „Distrugeţi România, fire-aţi ai dracului!“). Un alt site care vă iubeşte a scris: „O altă mişcare menită să anihileze procurorii este comasarea DNA cu DIICOT. Acest proiect e mai vechi şi nu e clar cînd urmează să fie promovat, însă acesta este strict clasificat. Mutarea are ca scop înfiinţarea unei noi instituţii, ca modalitate de a impune noi procurori-şefi agreaţi de PSD. Numele cel mai vehiculat la conducerea noii structuri este Oana Schmidt-Hăineală, numită secretar de stat în Ministerul Justiţiei condus de Florin Iordache“ (HotNews).

Nici măcar n-aţi considerat obligatoriu să puneţi un consilier să verifice! Și un amărît de primar de comună s-ar fi întrebat dacă o fi sau nu adevărat. Dumneavoastră, nu! Nici măcar n-aţi reţinut că o asemenea idee a trecut prin mintea Ralucăi Prună, pe care, spre ruşinea dumneavoastră, aţi numit-o ministru al Justiţiei în „guvernul meu“. Sau ştiaţi despre falsitatea ştirii pe care v-au produs-o amploaiaţii şi aţi folosit-o numai pentru a vă arăta dragul faţă de DNA? Mare mizerie, domnule preşedinte. Mare, mare mizerie şi multă prostie se află în provocarea a sute de mii de oameni! Habar nu aveţi ce nenorociri pot ieşi din asta! Și de care sunteţi responsabil!

Ce trădează acest „Jos mîinile de pe DNA!“, domnule preşedinte? Faptul că nu înţelegeţi mare lucru din ce se întîmplă în Justiţie, sau faptul că vîrfurile ei vă sunt devotate? Ca să nu zic că, aşa cum DNA se bucură să staţi cu mîinile pe ea, acelaşi lucru s-a petrecut şi în perioada în care aţi coabitat şi cu Livia Stanciu?

Mă aşteptam, domnule preşedinte, să revigoraţi politica externă a României, sau măcar relaţiile noastre cu Germania. M-am înşelat. Cu Germania aţi rămas la un telefon, iar relaţiile cu restul lumii le-aţi neglijat, ca să nu zic îngropat. Nici nu aveaţi cum să faceţi mai mult în cele 3-4 zile de muncă pe săptămînă pe care le petreceţi la Cotroceni. Aţi izbutit în schimb să distrugeţi PNL şi să destabilizaţi scena internă. Aţi folosit din plin tristeţea şi nefericirea de după Colectiv pentru a vă instala nenorocitul de „guvern al meu“, iar acum sunteţi gata ca printr-o diversiune să demolaţi rezultatul votului din 11 decembrie pentru a vă pune un alt „guvern al meu“. Nu ştiu cîţi oameni vă consideră responsabil de agitaţia stîrnită în aceste zile. Bieţii tineri nu ştiu cît de lungă este mîna serviciilor care vă sprijină pe Facebook. Dar faptul că în văzul tuturor v-aţi inserat într-o demonstraţie ilegală şi, preţ de cîteva minute, hoţeşte, fără să vă asumaţi răspunderea, v-aţi strecurat într-un marş pe care vi-l doreaţi uriaş (şi aşa a devenit!?) vă face responsabil de tot ce a urmat. Și, în acelaşi timp, vă arată, celor care au luciditatea de a vă analiza, şi cinic, şi egoist, şi gol, şi amator în politică, şi disperat de putere, şi capabil de orice spre a o dobîndi.

Vă puteţi pansa şi amăgi cu entuziasmul a milioane de români care în aceste zile vă susţin. Nu vă iubesc, dar vor anticorupţie. Cu aceste demonstraţii şi cu trucurile pomenite mai sus, aţi agonisit cîteva procente de simpatie. Dar pentru ţară n-aţi făcut nimic. N-aţi adus nici alt fel de a face politică, nici încredere, nici optimism, nici respect! Și cînd veţi restitui casa din Sibiu şi vă veţi cere scuze, chiar voi crede că vă doriţi anticorupţie!

Aştept cu nerăbdare să văd cum încheiaţi această aventură periculoasă, în care, în locul calmului la care vă obligă rolul de moderator prevăzut de Constituţie, aţi adus tensiunea şi pericolul, instigarea şi o grosolană nepricepere de a conduce ţara!

Cornel NistorescuPublicat Joi, 02 februarie 2017
680567
 | 319
 | 127
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
c.g.
+1
In concluzie: JOHANNIS SUSPENDAT PENTRU DERANJUL PROVOCAT ! PARLAMENTUL ROMANIEI TREZESTE-TE ! P.S -daca nu se intampla lucrarea asta cred ca avem cat de curand un nou Guvern chipurile tehnocrat condus de un Premier precum Ciolos Julien Dacian !
Publicat Duminică, 12 februarie 2017
+Răspunde
nu sunt romanul tau!
0
exceptional articol, felicitari d.lui Nistorescu..un portret exact al celui ce inca se considera Presedintele acestei tari. Ramane in istorie ca omul care a reusit dezbinarea romanilor ...dezbinare pe care o conduce cu brio, numai pentru a fi conducatorul "suprem"..un om cinic, arogant care nu se iubeste decat pe sine..o catastrofa pentru aceasta tara dupa Ceausescu!
Publicat Duminică, 12 februarie 2017
+Răspunde
Mesterul
+2
MIZERABIL DOMNULE PRESEDINTE SI PLIN DE URA. URA DVS ESTE DE TIP STALINISTA SI VA DESCONSIDERA CA OM DAR SI CA PRESEDINTE. AVETI O SOLUTIE DOMNULE IOHANNIS DEMISIA !
Publicat Duminică, 12 februarie 2017
+Răspunde
val
-3
nu stiu daca mai aveti timp sa imbatraniti frumos,dar merita sa incercati! altminteri intreaga dvs activitate va fi,nu uitata,ci aruncata la cosul de gunoi al istoriei!
Publicat Sâmbătă, 11 februarie 2017
+Răspunde
JEAN
-9
Dupa parerea "marelui ziarist Nistorescu " si dupa logica multor manipulatori din tara aceasta , cei din Piata Victoriei , oameni cu studii , IT-isti din corporatii, sunt manipulati iar amaratii (fata de care am o compatimire) nu sunt manipulati . Aveti o logica deformata domnule ziarist si nu va dati anti PSD , pentrca sunteti cu ei . Sunteti diversionist !
Publicat Vineri, 10 februarie 2017
+Răspunde
democratul
+12
Felicitari d-le Nistorescu!Din pacate , tinerii care astazi se recomnda aparatori ai democratiei, nu cunosc ziarul Expres si luarile de pozitie in favoarea dreptei, a democratiei.Cetateanul Iohanis, a continuat sa ingroape Romania, dupa dezastrul instaurat de catre Basescu.Acesti oameni care ies cu bune credinta sa manifesteze, ii rog sa citeasca cu atentie tot ce cuprind legile si OUG si abia apoi sa stie ce sa ceara in piata.Este laudabil ca am invatat ca puterea este in mainile noastre a celor multi, dar sa nu ne lasam manipulati de niciuna dintre parti. Toti politicienii sunt la fel , doar simpatia sau antipatia ne diferentiaza. E timpul sa lasam partizanatul si sa ne luam cu adevarat tara, sustinand masurile care aduc prosperitate tuturor, indiferent ce partid le promoveaza. Iar pentru a reface increderea in DNA, sa fie efectuata o ancheta parlamentara serioasa, iar Kovesi sa dispara definitiv din Romania. Respect!
Publicat Joi, 09 februarie 2017
+Răspunde
Cornelia 10
-14
D-l ,,ziarist,, dontologia va interzice sa va exprimati parerile politice, daca antipatizati PSD, nu mai puteti fi neutru, rezulta ca, din start, va contraziceti meseria, articolul dvs e nul In al doilea rand, nu vad 3 surse care sa va sustina spusele In al treilea rand-aveti cumva acces la informarea presedintelui de catre SRI si stiti sigur ca acesta nu a fost informat inainte de a afirma ce intentii are PSD In final , mai are sens sa spun ca oamenii au iesit in primul rand in strada din motivul de bun simt ca nu e logic sa dam legi de iertare a penalilor? Tot articolul e scris cu ura si dupa ureche, mediocru si ieftin A, si d-l presedinte nu conduce un trib, ci o tara, e normal sa fie informat de SRI
Publicat Miercuri, 08 februarie 2017
+Răspunde
Aura Rusu
-21
Domnule Cornel Nistorescu m-ati deceptionat profund citind editorialul de fata si nu numai acum ,dar de ceva vreme sunteti cel mai aprig contestatar al presedintelui Klaus Iohannis,desi presa ar trebui dupa toate regulile sa se abtina de la comentarii politice,Plus vocabularul de mahala este inafara bunului simt
Publicat Miercuri, 08 februarie 2017
+Răspunde
democratul @ Aura Rusu
+11
Daca d-l Nistorescu exagereaza cu ceva, ce putem afirma despre limbajul folosit de Rares Bogdan, CTP si alti asa-zisi analisti care sustin democratia?Cred ca un Rares Bogdan sau CTP, pe vremea comunistilor, ar fi fost cei mai zelosi tortionari. Dincolo de simpatie sau antipatie, sa admitem ca articolul a sintetizat corect , miscarile presedintelui.
Publicat Joi, 09 februarie 2017
+Răspunde
Romeo D.
-15
REITEREZ comentariul pe care, la 06 februarie 2017 [h14.57], l-am transmis ziarului "Cotidianul" pe care il conduceti si sper ca acum il veti publica: "D-le Cornel Nistorescu, folositi un limbaj suburban si ofensator la adresa lui MIRCEA CARTARESCU pe care acesta nu il merita nici ca Om, nici ca Scriitor! MIZERABIL, domnule Nistorescu si mai ales LAMENTABIL ... V-am perceput candva ca pe un publicist onest, animat de valori morale benefice societatii romanesti... M-am inselat amarnic !!! [Un fost cititor al editorialelor dvs.]"
Publicat Miercuri, 08 februarie 2017
+Răspunde
x
+13
Domnilor de la Cotidianul, de ce nu pot posta (nici la articolul cu pricina) simpla constatare ca d-ul Groningen care a fost vazut la protestele antiguvernamentale este Presedintele Raifeissen Bank (cf Cotidianul) , banca care a inchiriat pe bani multi in Sibiu de la Iohannis casa acea cu bube (Cotidanul - Vineri, 13 noiembrie 2015. "Klaus Iohannis a pierdut casa luată prin uz de fals şi trebuie să dea statului 320.000 de euro")? Este ceva neadevarat in articolele d-voastra?
Publicat Marţi, 07 februarie 2017
+Răspunde
Recomandate
Tăriceanu: Poate să vină și mama DNA-ului
Publicat acum 2 ore şi 4 minute
Un maidan numit CSM: A doua zi e mai cumplit
Publicat acum o oră şi 43 minute
Pop, trântă dură cu baronilor manualelor
Publicat acum 21 ore şi 4 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Miercuri, 20 septembrie 2017
Ioan Vieru

Oficializarea excesivă a persoanelor şi a diverselor contexte se produce pe fondul unei crize publice cum greu şi-ar fi imaginat cineva în anii '90.

Ioan VieruPublicat acum 14 ore şi 16 minute