Obama: ”Nu putem echivala ceea ce se petrece acum cu ceea ce se întâmpla în urmă cu 50 de ani”

Rasismul împotriva afro-americanilor este adânc înrădăcinat în societatea și istoria americană, susține președintele american Barack Obama, într-un interviu ce va fi difuzat luni, relatează DPA, citată de pagina electronică a agenției Agerpres.

Declarațiile președintelui american vin după ce în Statele Unite s-au înregistrat cazuri repetate în care ofițeri de poliție albi au folosit excesiv forța împotriva afro-americanilor, incidente care au condus la proteste la nivel național.

”Oricât de dureroase sunt aceste incidente, nu putem echivala ceea ce se petrece acum cu ceea ce se întâmpla în urmă cu 50 de ani”, spune Barack Obama în interviul citat.

”Dacă vorbiți cu părinții, bunicii, unchii voștri, vă vor spune că lucrurile stau mai bine — nu sunt bune, dar stau mai bune”, adaugă liderul american, care precizează că realizările anterioare trebuie să fie recunoscute pentru a face progrese.

În ultimele săptămâni, Barack Obama, împreună cu procurorul general Eric Holder, care este de asemenea de culoare, a adoptat măsuri în încercarea de a rezolva problemele rasiale ce au avut loc recent între poliție și cetățeni în întreaga țară.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.