Olguţa Vasilescu a fost „filată” de SRI cu un pachet de covrigei Capolini

Scandalul declanşat de primariţa Craiovei, în legătură cu presupusa sa ascultare de SRI este, de fapt, un mare fîs. Olguţa Vasilescu anunţase joi seara pe blogul său că RAT Craiova a ridicat „chiar de sub balconul primarului” o maşină ticsită cu tehnică de ascultare! De fapt, aşa cum a anunţat chiar purtătorul de cuvînt al SRI, maşina era a primarului din comuna Castranova şi nu avea nimic de-a face cu vreo operaţiune de filaj.

Concret, primarul Dumitru Măceşanu parcase maţina ilegal pe strada „6 martie”, în locul unde este o staţie de taxi, pentru a se duce la Prefectură, unde avea unele probleme de rezolvat. Locul cu pricina nu se afla nicidecum sub geamul Olguţei Vasilescu, fiind situat pe partea opusă Primăriei, la circa 200 m.
La reclamaţia taximetriştilor, maşina a fost ridicată de cei de la RAT. Ceea ce a atras atenţia lucrătorilor de la RAT nu a fost „tehnica de ascultare”, ci, aşa cum ne-a declarat chiar primarul Măceşanu, faptul că, de oglinda retrovizoare, atîrnau două deodorante auto cu insemnele PDL, rămase acolo încă din campania electorală!
La RTV, în direct, Olguţa Vasilescu a recunoscut că nimeni n-a văzut „tehnica de interceptare” din maşină, afirmînd că angajatul ei de la RAT o anunţase că o persoană care s-a recomandat că ar fi de la SRI a dat telefon, şi a cerut ca maşina să fie eliberată, întrucît ar avea pe ea a „tehnică de interceptare”!
Primarul Măceşanu ne-a declarat că maşina sa a fost luată din curtea RAT de către unchiul său, Smarandache Ion, care, pur şi simplu, a plătit taxa de 300 lei! Măceşanu spune că în maşină avea doar cîteva dosare cu documente, o umbrelă şi… un pachet de covrigei Capolini!!!
Ce n-a spus primăriţa Craiovei este faptul că „angajatul” de la RAT era nimeni altul decît finul dumneaei, Radu Preda, mîna sa dreaptă din campania electorală, care, văzînd deodorantul PDL, a crezut că nu s-a încheiat campania şi s-a gîndit să speculeze momentul!
Văzînd că nu i-a ţinut figura cu „maşina ticsită de tehnică de ascultare”, nici cea cu SRI-istul care a cerut eliberarea maşinii, ca să evite situaţia penibilă creată chiar de ea, Olguţa Vasilescu cere acum SRI să identifice persoana care a dat telefon în numele SRI. Însă a uitat să comunice numărul de telefon al acesteia, de pe care se presupune că ar fi sunat, şi, mai ales, de ce finul său a eliberat „maşina de ascultare” după un simplu telefon anonim, unei persoane „fictive”!
În aceste condiţii, toată tărăşenia acestei poveşti tinde să devină fie expresia paranoiei, fie dorinţa primăriţei de a atrage atenţia că este filată de SRI, astfel încît, dacă vreodată va apărea o stenogramă într-un dosar penal, să poată să spună: „vedeţi, v-am spus eu că eram urmărită!”
Altfel, analizînd lucrurile care erau în maşina primarului PDL-ist, înţelegem că tehnica de ascultare aprţinea firmei Capolini, care o ascunsese bine într-un pachet de covrigei!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.