Olguţa Vasilescu a ieşit la plimbare electorală alături de Antonie Solomon

La numai 2 zile de cînd a ieşit de la DNA, Olguţa Vasilescu, primarul PSD din Craiova, a făcut o gafă monumentală, afişîndu-se cu fostul primar Antonie Solomon într-o plimbare electorală în Parcul Tineretului! Solomon a fost condamnat în 2013 la 3 ani de închisoare pentru corupţie, fiind eliberat condiţionat la sfîrşitul anului 2014, cu un termen de încercare de 3 ani!

Deşi toate sondajele o dau ca sigură cîştigătoare a alegerilor de duminică, Olguţa Vasilescu i-a surprins pe craioveni cu această vizită braţ la braţ tocmai cu cel pe care l-a învins la alegerile din 2012, Antonie Solomon candidînd atunci din partea UNPR. Cine vrea să-şi reamintească opiniile Olguţei Vasilescu despre Antonie Solomon, poate accesa videoclipul din 2012 din campania electorală la adresa https://www.youtube.com/watch?v=2Hh74STpyz4, în care l-a executat public pe cel cu care acum a ieşit braţ la braţ!

La ieşirea din penitenciar, Antonie Solomon declara presei: „Dacă aş putea să strig din toţi rărunchii mei: «Mamă, mai naşte-mă o dată, că viaţa asta în politică nu mi-a priit!» Dacă ar fi să mai iau o hotărâre, m-aş înscrie în Partidul Proştilor, fiindcă numai proştii sunt fericiţi pe lumea asta! Ieşirea lui în spaţiul public tocmai într-o campanie electorală arată că Solomon a uitat prin ce a trecut şi bate acum din nou la porţile politicii printr-un gest slugarnic chiar în faţa celei care l-a umilit la ultimele alegeri, nu numai prin faptul că l-a trimis acasă, ci şi prin declaraţiile de atunci, din care cităm doar cîteva:

„Poate niște exemple comparative despre cum se cheltuiește banul public ar fi evidente pentru a înțelege de ce în Craiova nu există bani decât în cutiile de pantofi găsite de DNA, în biroul primarului[Antonie Solomon, n.n.]” (Olguţa Vasilescu, alături de Radu Mazăre în campania din 2012).

Deszăpezirea, în iarna 2010-2011, când aproape nu a nins în România, a costat primăria din Constanța suma de 2 miliarde de lei vechi, în timp ce la Craiova a costat 55 de miliarde. În iarna 2011-2012, când precipitațiile au fost din abundență, Constanța a plătit 8 miliarde, în condițiile în care s-a scos afară din oraș toată zăpada, iar în Craiova 68 de miliarde, iar deszăpezirea doar Antonie Solomon a considerat-o „ca la carte”!!!” (Mediafax).

„Sînt extrem de nemulţumită de faptul că oraşul a ajuns un loc de unde se adapă firmele grangurilor portocalii, un oraş tot mai „mizer”, cu blocuri „fistichiu colorate”, plin de maidanezi şi şomeri” (Olguţa Vasile pe blogul personal).

În acea campanie electorală din 2012, apăruse pe surse ştirea că Antonie Solomon ar avea o casetă compromiţătoare cu Olguţa Vasilescu. Iată acest episod, relatat chiar de Olguţa Vasilescu: Solomon a declarat azi că dacă cineva din staff-ul lui dă caseta cu mine, el nu mai candidează. Exclus să nu mai candideze, dintr-un motiv foarte simplu: caseta nu există. Ce au ei e o filmare de la o petrecere la care era prezentă toată presa craioveană. Un fîs! Au încercat un şantaj mizerabil şi cînd au văzut că dă rău la imaginea lui, acum face pe lordul. Să candideze, că oricum ia bătaie!” Ceea ce s-a şi întîmplat!

Cu toate acestea, se pare că Olguţa şi Solomon au îngropat mai demult securea războiului, cei doi apărînd de mînă în martie, anul acesta, la concertul de retragere al Mariei Ciobanu:

Întrebarea pe care şi-o pune oricine este de ce a decis Olguţa Vasilescu să apară alături de Antonie Solomon cu doar cîteva zile înainte de ziua alegerilor! O explicaţie ar fi existenţa unor sondaje interne care ar arăta că victoria ei nu ar fi atît de sigură, aşa încît încearcă să-şi apropie acel electorat pe care Antonie Solomon l-ar mai avea în unele cartiere ale Craiovei, cu care să-şi consolideze scaunul!

Altfel, plimbarea sa electorală alături de un om cu imaginea lui Antonie Solomon ar trebui să fie interpretată de alţi specialişti. Iată şi alte imagini cu cei doi, imagini care s-ar putea s-o coste pe Olguţa Vasilescu nu numai la aceste alegeri de duminică:

Această apariţie şocantă a celor doi înainte de ziua alegerilor este ciudată şi pentru că Olguţa Vasilescu a fost chemată luni la DNA pentru a i se comunica extinderea acuzaţiilor, iar alăturarea de Antonie Solomon, care a executat deja o pedeapsă de 3 ani pentru corupţie, ar fi fost de evitat pentru a împiedica tot felul de interpretări!

Reamintim ce spunea Antonie Solomon cînd a ieşit din puşcărie: „Dacă ar fi să mai iau o hotărâre, m-aş înscrie în Partidul Proştilor”. Văzîndu-l pe Solomon în campanie, braţ la braţ cu Olguţa Vasilescu, unii ar întreba: PSD este acel partid?

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.