×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 2 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Marţi, 17 octombrie 2017, 01:14
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Africa, noul El Dorado pentru investitori
Ovidiu Tender a concesionat jumătate din Gambia

De un an, Ovidiu Tender a început să investească pe continentul african. Ultima afacere: concesionarea a 50% din teritoriul Gambiei.

Criza l-a prins pe Ovidiu Tender nepregătit. Nu o spunem noi, ci chiar el. "În momentul în care a venit criza, eu făceam investiţii. N-am ştiut ce repercusiuni putea avea, deoarece, ca om de afaceri, nu am prins, practic, nicio criză mondială. Plus, se ştie, omul învaţă doar din propriile greşeli. Drept urmare, pot spune sincer că actuala criză m-a prins nepregătit", ne-a declarat Ovidiu Tender. Primul pas făcut pentru combaterea crizei de către omul de afaceri a fost limitarea investiţiilor în imobiliare şi în societăţile cele mai vulnerabile. Mai apoi, elaborarea unui nou plan de investiţii în acele afaceri care ar putea aduce profit.

Drept urmare, la sfatul lui Frank Timiş, naşul copiilor lui, omul de afaceri timişorean a pornit investiţiile pe continentul african, iar prima ţară vizată a fost Senegal. "Am avut norocul să-l întâlnesc pe ministrul de externe al Senegalului şi, la sfatul lui, am investit în această ţară. Până în prezent, am semnat în Senegal actele pentru concesionarea a patru perimetre de 10.000 kilometri pătraţi. Unul dintre ele este pentru explorarea şi exploatarea de metale grele, respectiv, titan şi zirconiu, un altul pentru aur, un al treilea pentru cupru, iar ultimul pentru metalele rare, adică staniu şi nichel. Suntem, de asemenea, în negocieri avansate pentru concesionarea a încă trei perimetre de 20.000 de kilometri pătraţi pentru fosfaţi. Mai suntem implicaţi în două perimetre, unde facem explorări pentru minerale lichide şi gazoase. Într-un dintre ele suntem asociaţi cu o companie a naşului băieţilor mei, Frank Timiş", spune Tender.

Afacerile lui Oviu Tender pe continentul african nu s-au rezumat numai la Senegal. Aşa că, a investit şi în ţara vecină, Gambia. Aici, concesionarea s-a făcut pentru 50% din Gambia, fiind o ţară mai mică. „În Gambia am concesionat 50% din teritoriul. Căutăm atât resurse minerale lichide, cât şi gazoase sau solide", spune Ovidiu Tender. Per ansamblul, pe continentul african, într-o primă fază, investiţiile lui Tender vor trece de 50 de milioane de euro, iar în funcţie de zăcămintele găsite, ele vor creşte sau nu.

„Africa este un continent virgin în ceea ce priveşte explorarea şi exploatarea zăcămintelor naturale. Ca urmare a preţului crescut la materiile prime, din ce în ce mai multe companii investesc aici. Dar investiţia are un mare risc. Poţi câştiga sume mari de bani sau poţi pierde totul", ne-a mai declarat, în finalul discuţiei, Ovidiu Tender.

Scurt istoric despre Gambia

Republica Gambia este o ţară în Africa de Vest, cea mai mică de pe continentul Africa, mărginită la nord, est, sud de Senegal, cu o zonă de coastă la Oceanul Atlantic în vest.

Ţara este situată în jurul râului Gambia, care curge prin centrul ţării şi se goleşte în Oceanul Atlantic. Suprafaţa sa este de aproape 10,500 km², cu o populaţie estimată de 1.700.000 de locuitori.

La 18 februarie 1965, Gambia şi-a declarat independenţa faţă de Regatul Unit. Capitala Gambiei este Banjul.

Dan OdagiuPublicat Sâmbătă, 28 mai 2011
16570
 | 13
 | 1
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
ana
+4
In majoritatea tarilor prospectiunile se fac de firme private si nu de stat. Daca se gaseste ceva statul isi ia redeventa, adica o cota din zacamint fara sa faca nimic. Daca nu se gaseste atunci statul nu pierde nimic. Singurul care pierde e concesionarul.
Publicat Duminică, 29 mai 2011
+Răspunde
A.C.CUZA
+13
"FIECARE POPOR TREBUIE SA-SI VALORIFICE PROPRIILE RESURSE", SA FACA SA DREAGA!! DA' DACA POPORUL ESTE NATING? CUM SE SI VEDE DE ALTFEL SI CONDUCATORII LUI NISTE PRA*editat*? NISTE SPERTARI ORDINARI? VINOVAT ESTE PROFITORUL,IN CAZUL DE FATA,TENDER? BUNA SOCOTEALA ! PS. O LUME BUIMACA
Publicat Sâmbătă, 28 mai 2011
+Răspunde
Dana
-5
Cu ce drept a concesionat individul asta teritoriul unui stat strain?Ce drept au strainii sa fure resursele unui stat?Asta fac si in Romania.Fiecare popor trebuie sa-si valorifice propriile resurse.Sa se interzica furtul care se numeste concesionarea de catre straini.Oameni buni,nu va dati seama ca suntem cu totii furati?
Publicat Sâmbătă, 28 mai 2011
+Răspunde
mihai
+10
Sper ca Tender sa urmeze drumul lui Frank Timis in Africa. Acesta a facut miliarde pe acest continent.
Publicat Sâmbătă, 28 mai 2011
+Răspunde
viorel
+12
E foarte bine ca se investeste in Africa. Pretul materiilor prime a exloadat in ultimii doi ani. Sper sa faca o afacere buna.
Publicat Sâmbătă, 28 mai 2011
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat acum 5 ore şi 23 minute