Pedeapsa primită de Chirica

Mihai Chirica, primarul Iașiului, a rămas fără funcții în PSD. Decizia a fost luată miercuri de Comitetul Executiv al partidului.

Chirica, care era vicepreședinte la nivel național al PSD şi preşedintele Organizaţiei judeţene Iaşi, va rămâne simplu membru al formațiunii.

„Decizia a fost să rămân membru al PSD, fără funcții de conducere politice. E o decizie care s-a luat după o dezbatere lungă, nu vreau să pun la îndoială calitatea niciunui coleg în ceea ce privește calitatea de acolo. Sigur, suntem o premieră mondială, un președinte organizație care a spus adevărul este pedepsit pentru asta. Arată faptul că mai este mult de lucru. Sunt membru PSD, ce pot să zic? Sunt primarul municipiului Iași, am o comunitate de reprezentat în continuare, o voi face cu cinste”, a declarat Mihai Chirica, la finalul reuniunii.

„Eu sunt dezamăgit pentru că s-au spus foarte multe lucruri neadevărate față de ieșirile mele publice, care au fost repetate, în condițiile în care, de exemplu, pe anumite fluxuri de știri se dădeau anumite concluzii ale ședinței. La noi a mai durat cel puțin o oră și jumătate. Deci a fost un act de dezinformare a președintelui partidului, în ceea ce privește atacul meu asupra PSD, asupra Guvernului Grindeanu, care nu s-a întâmplat niciodată. Sunt convins că au contribuit mai mulți acolo și asta este situația mea acum. În ceea ce mă privește, proiectele Iașiului sunt deosebit de importante”, a mai spus primarul.

Hotărârea a fost luată în Comitetul Executiv în contextul în care primarul Iașiului a criticat la scenă deschisă modul în care liderul PSD Liviu Dragnea conduce partidul și s-a împotrivit ordonanței 13, care a generat proteste. „Eu am refuzat să supun la vot propunerea de excludere care ar fi ieşit votată într-o majoritate zdrobitoare explicându-i domnului Chirica şi colegilor mei, aşteptându-mă şi eu şi colegii mei ca în perioada următoare domnul Chirica să înţeleagă totuşi de ce a fost atât de nervos PSD în urma acelor ieşiri publice ale dumnealui. Toată lumea i-a spus că aceste lucruri se pot spune la aceste întâlniri, la CEx şi BPN, la care sigur trebuia să şi vină. Din păcate, nu a venit„, a declarat Liviu Dragnea după Comitetul Executiv.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.