×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 5 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Sâmbătă, 19 august 2017, 08:18
EUR (€)
+0.0067 ↗
4.5883 RON
USD ($)
-0.0038 ↘
3.9066 RON
• • •
Pensii absurde, indemnizaţii, dictatură în devenire
Ioan Vieru
Ioan Vieru

Nu mai sunt bani la fondul de pensii, iar eternele şi fabuloasele împrumuturi externe, pentru a depăşi incapacitatea de plată, nu mai pot să fie fundamentate de nimeni. Această criză financiară generalizată, dacă nu am fi avut un sistem preferenţial şi clientelar, ar fi putut fi evitată. Fondul naţional de pensii a fost devalizat tocmai de activarea acestor pensii speciale, în fapt şi drept ilegale, imagine a statului construit pe uzurparea legalităţii şi Constituţiei. Retribuirea unor categorii de persoane cu pensii nemeritate face parte din absurditatea care cuprinde, în egală măsură, şi sistemul salarizării. Discriminarea s-a instalat peste tot unde operează sistemul actual fără a fi incriminată în numele democratizării.

În societatea românească, abuzul s-a stabilizat drept normă acceptată unanim. Bugetul României a fost lipsit de disciplină şi încă se află în această dramatică situaţie. Transparenţa cheltuielilor publice este la fel ca situaţia viaţii politice, unde legile sunt concepute după criterii contradictorii, constituindu-se în adevărate epicentre antisociale. Banul public este pus la dispoziţia unei clientele care menţine şi dezvoltă actuala stare de lucruri pe căi tot mai explicit frauduloase. Cu asemenea ordonatori de credit, având un comportament de particulari cheltuind banii altora după bunul-plac, bugetul public este personalizat pentru a fi expus vandalismului. Pensiile speciale creează nu doar un sistem incorect de recompensă, ci perspectiva piramidală a unui stat realmente exterminant care îşi formează clientela de presiune. Sunt domenii unde se acordă indemnizaţii, de la fondul de pensii, şi unde respectivele categorii de beneficiari s-au aglomerat cu persoane lipsite de calitatea de a fi beneficiari iar criteriile de stabilire a acelor indemnizaţii au punct de calcul nivelul de salarizare din activitatea profesională, care nu are şi nu poate avea nici o legătură cu raţiunea de-a primi acea indemnizaţie. O persoană cu un salariu uriaş, care a scris trei epigrame multiplicate la fosta Securitate drept opoziţie mascată, va primi o pensie dublată prin apartenenţa la unele structuri culturale, în timp ce un artist adevărat riscă să nu primească aproape nimic, iar această lege, chipurile, sprijină oamenii de artă.

Reglajul legislativ nu se poate face cu jumătăţi de măsură şi abuzuri în folosul unora sau altora, aşa cum se întâmplă acum. Avem din nou ilegalişti, revoluţionari şi multe alte categorii sub juridiscţii vădit anticonstituţionale, ilegale. Bugetul public nu mai poate fi utilizat pentru pensii speciale decât dacă unii doresc transformarea românilor în cotizanţi captivi. Aşa cum pensiile pentru revoluţionari, exceptând victimele şi urmaşii, ar trebui retrase, şi pensiile speciale pentru parlamentari vor trebui puse în dezbatere publică spre a fi eliminate. Există în acest moment un întreg mecanism care compromite statul de drept, mediul instituţional şi drepturile persoanelor prin aceste pensii speciale. Cei care le doresc au la dispoziţie fonduri private unde pot cotiza pentru a se asigura în perspectiva unei senectuţi prospere. Nostalgia statului comunist, ai cărui ilegalişti şi susţinători aveau avantaje imense, este materia primă a celor care au reuşit deja să se situeze deasupra cetăţeanului european. După mediul infracţional care a pus între paranteze democraţia şi economia, a apărut la suprafaţă "elita" care l-a susţinut, pregătindu-şi o bătrâneţe de lux.

Lipsa de reformare a statului a dus la o înlănţuire a beneficiilor nemeritate, frauduloase, spre toţi cei aflaţi cu degetul pe butonul liftului instituţional. Statistic, la merite închipuite, România se află peste nivelul a câteva continente şi nu sunt semne că lucrurile se opresc aici. Clinchetul tinichelelor se aude deja ca un fel de ecou de pe un câmp de luptă medieval. Maladie socială, politică, deviere mentală produsă de propagandă? Toate acestea la un loc şi multe altele, care dacă vor fi luate în serios, drept parte a unei analize punctuale, vor putea opri acest delir nefast al degradării alarmante a democraţiei şi vieţii sociale.

Pensiile de lux, indemnizaţiile şi alte sporuri nemeritate de la Fondul naţional de pensii sau de la Bugetul public fac praf şi pulbere România.

Ioan VieruPublicat Sâmbătă, 12 august 2017
4287
 | 85
 | 32
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Crocodilul
-1
Eu stiam ca socialismul aduce prosperitatea. Asa au fost invatati propagandistii malagamba si cg. Te apuca risul de cita nemernicie este in Romanica. E unul stelu securistul care va salva situatia.
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
nic
+1
Asa va trebuie daca ati votat coruptii!!!! Va papa dragnea si ai lui ficatii, incet, incet, nu ca pnl-eii ar fi fost mai buni dar eu cred ca oameni cinstiti inca se mai gasesc in tara, ramane sa-i mai si gasiti!!!!
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
bulanu
+3
domne, o intrebare, sau "doar o intrebare": dictatura nu cumva s-a perpetuat dupe 89 pana astazi fara nicio intrerupere? (la rubrica, "am primit de la cititori, va raspundem".
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Pentru O Lume Echitabila
+7
Stiu acesti indivizi care incaseaza pensii absurde , salarii absurde , despagubiri sau alte forme de privilegii , de unde provin sumele incasate ? Stiu ca toate acestea sunt suportate in realitate de cetatenii onesti din Romania ? Acesti indivizi sunt cei mai mari dusmani ai romanilor onesti si ai Romaniei . Cum sa fim romanii uniti ? Cum sa fie uniti lupii cu oile ? Pentru unii romani viata devine imposibila din cauza acestor balauri hrapareti ! Acesti balauri hrapareti din tara, in cardasie cu balaurii hrapareti mondiali vor sa ne jupoaie si pielea de pe noi ! Cetatenii onesti trebuie sa procedeze cu acesti balauri hrapareti asa cum este scris in toate povestile si basmele din literatura populara sau culta!
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
lili
+2
Intr-un Interviu la Romania TV saptamana trecuta si Difuzat AZI de RTV, Președintele PSD, L. Dragnea, a vorbit deschis despre Programul de guvernare și scandalul care înconjoară de ceva vreme controversatul subiect al pensiilor speciale. „Ceea ce se întâmplă cu pensiile speciale este o manipulare nesimțită. NU există în prezent nici o problemă cu acestea. Se vorbește despre acest subiect din Martie, iar adversarii politici au și ei interesele lor să spună că țara este în colaps. România NU este INCA o țară sărăcită de tot, trebuie să fim conștienți de asta. Eu, împreună cu echipa mea am fost la întâlniri și am vorbit cu niște investitori. În Septembrie VOM avea Certitudinea că România va avea sprijin din punct de vedere economic pentru a NU pica în COLAPS”, a spus Dragnea într-un interviu dat săptămâna trecută în clădirea Parlamentului. COLAPS ??!!! Gasiti pe internet, eu am gasit AZI pe Ev Zilei!!
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
moser
+3
@Andrei...mda ..boc a incercat sa dreaga busuiocu.. a taia pensiile speciale este un act de normalitate ..dar a taia pensiile si salafriile este o monstruozitate daca tinem cont ca si asa erau si sunt la niv elul supravietuirii ba chiar ...under standard..daa nu fac politica ..s obosita.
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
moser
+1
@Steluta ..ai dreptate ; indiferent cum s au numit lichelele astea votate, numite, acolite ..au contribuit la adancirea prapastiei dintre marea masa romaneasca si casta lichelelor ajunse la ciolan...
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
lili
+3
Fata preşedintelui Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI, critici dure la adresa protestatarilor: „Ieşiţi ca în junglă, sunteţi un haos desăvârşit“. Ruxandra Ţuţuianu, fiica senatorului Adrian Ţuţuianu, preşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI, le-a adresat cuvinte grele protestarilor, pa pagina sa de Facebook, printr-o postare pe care şters-o, ulterior. „Dacă tot ieşiţi ca oile în Piaţa Victoriei, cu toate că nu îmi pasă câtuşi de puţin de urletele voastre prost informate, îmi pasă de ce văd că lăsaţi în urmă! Nu e de mirare că ieşiţi ca în junglă, sunteţi un haos desăvârşit! Adunaţi-vă mizeriile, sticlele, hârtiile, mâncarea de pe jos! Ajung bătrânii să strângă după voi! Mi-e scârbă!”, a scris Ruxandra Ţuţuianu pe pagina sa Facebook, postare care a fost ştearsă, nu inainte de a fi salvată de Click.ro. Gasiti pe net Poze cu fatuca lui Tutuianu pozata in tinute de LUX, in locatii de LUX, alaturi de masini de LUX, bineinteles! Maine poimaine o s-o vedem muncind din greu intr-un post caldut pe un Salariu Urias intr-o Institutie a Statului roman, pe la ASF probabil...
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
radu @ lili
+5
Bine , si ce e cu asta?!Inca o odrasla de securist se rupe in figuri!Problema e ca sunt zeci si sute de mii de privilegiati fara niciun merit pe spinarea sectorului privat autohton!
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
lili
+4
"Încă o beizadea reacţionează virulent după ce tatăl său a fost criticat pentru că încasează o Pensie nesimţită. „Dezgust. Îmi este lehamite“. Fiica lui Dumitru Coarnă, liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România, sare în apărarea tatălui şi îşi exprimă dezgustul faţă de oamenii care îl critică. Reacţia fiicei a venit după ce D. Coarnă a fost acuzat că a profitat de legislaţia din România şi a ieşit la pensie din MAI la numai 45 de ani, după care s-a reangajat la sindicat. Primeşte peste 3.000 euro/luna! „Rusine să va fie, vouă celor care criticaţi şi atacaţi un om căruia îi păsa de voi! Aţi vrea că cineva să se lupte, să se streseze, să-şi pună sănătatea (deja precară) în pericol (fizică şi psihică) fără niciun fel de remuneraţie, nu? Că de, se poate trăi în aceste vremuri şi fără bani. Pe de altă parte, va asigur eu că e departe de bogătie. Dacă ar fi urmărit asta, ar fi găsit alte căi mult mai simple şi mai profitabile şi nu şi-ar mai fi bătut capul cu nerecunoscători că voi, încercând să schimbe ceva în bine, un bine general, nu doar personal. Este un om deştept şi bine pregătit şi e mult mai uşor în cazul acesta să treci de partea celor care urmăresc doar propriul interes“, a scris fiica lui Dumitru Corană pe Facebook. „Să va fie Ruşine pentru că aţi indrăznit să contestaţi faptul că are şi a avut probleme de sănătate deosebit de grave. Aşa cum a afirmat şi el, tatăl meu, nu vă doresc să treceţi vreodată prin aşa ceva dar ar fi bine să ştiţi că nu este în regulă să te legi de lucruri de genul acesta. Din cauza oamenilor că voi este România în aşa hal. Din cauza Hoţilor şi a celor care nu-s suficienţi de inteligenţi să-şi facă loc printre ei sau să lupte împotrivă lor şi apoi îi critică pe cei cărora într-adevăr le păsa-din invidie sau/şi pentru că au fost «sponsorizaţi» de cei care se simţ ameninţaţi. Dezgust. Atât pot spune. Îmi este lehamite de ceea ce se
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Malagamba @ lili
+6
aschia nu sare departe de copac !Daca tatal=profitor al sistemului,fiica va deveni=profitoare a sistemului!Coarna in opinia mea trebuie batut pana spune unde a ascuns cancerul,in pod sau in beci!
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Van Gogu
+20
Traim intr-o lume absurda. Ce pensie o fi aia de 10000 - 20000 lei, cand salariul mediu pe economie este de 2300 lei? Citi salariati trebuie sa contribuie la plata unei asemenea pensii? Ce merite fantastice are unul ca generalul Izmana, sau ca judecatoreasa Livia Stanciu ca sa munceasca 200 de salariati sa le achite lor pensiile nesimtite? Nu credeti ca pensiile trebuie acordate pe baza logica de CONTRIBUTIVITATE? Au fost cumva prizonieri la Cotul Donului, sau deportati in Siberia?
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
lili @ Van Gogu
+11
Asta-i Romania lu' Dragnea de la Teleorman: Pensii nesimtite pentru Privilegiatii care-i asigura lui Dragnea Protectie si Pensii de mierie pentru romanii Votanti! Pastrand proportiile Teleormanul e Modelul lui Dragnea pentru Romania! In Teleormanul lui Dragnea, o mana de oameni de-ai lui Dragnea sunt Bogatii cu Venituri si Averi Uriase, iar Votantii de rand ai lui Dragnea traiesc in saracie lucie, vezi Statisticile INS si Eurostat! La fel vrea Drganea sa arate Romania: protejatii si acolitii lui cu Averi si Venituri uriase, muritorii de rand Votantii cu Salarii si Pensii de supravietuire! Arata cu totul altfel decat "modelul" MINCINOS numit Program de Guvernare cu care Dragnea a INSELAT Milioanele de Romani care au votat PSD in Decembrie 2016! Inselatorie marca PSD-Dragnea, practicata de Dragnea in TOATE Campaniile electorale in Teleorman, gasiti pe Net Promisiunile Aberante ale lui Dragnea facute teleormanenilor in campania electorala din 2012, Copie la INDIGOO cu Aberatiile facute Romanilor in campania din 2016!
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Recomandate
Ne plângem de lipsuri, dar aruncăm mâncarea
Publicat acum 14 ore şi 38 minute
Filiera ucraineană a lui Hillary Clinton
Publicat acum 16 ore şi 37 minute
Frenezie nejustificată
Publicat acum 21 ore şi 12 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat Joi, 17 august 2017