PNL speră la o alianță cu UDMR

Cristian Buşoi, preşedintele PNL Bucureşti, a declarat, miercuri, că discuţiile pentru formarea unei majorităţi parlamentare, după alegerile din 11 decembrie, ar trebui să se poarte cu toate forţele politice care vor obţine numărul de votruri necesar pentru a intra în Parlament, cu excepţia PSD.

”Până acum există o forţă politică care a asumat deschis şi hotărât varianta cu Dacian Cioloş premier, care este USR. Nu s-au făcut discuţii concrete, cel puţin după ştiinţa mea, cu alte forţe politice, dar, în mod evident, din semnalele publice şi poate şi din anumite discuţii informale, avem convingerea că şi alte forţe politice vor putea să vină să construiască această majoritate în jurul lui Dacian Cioloş”, a declarat Cristian Buşoi, potrivit news.ro.

Acesta a mai precizat că de la UDMR are aşteptări mari pentru formarea unei majorităţi parlamentare, pentru că sunt în aceeaşi familie europeană.

”Am avut de-a lungul anilor bune colaborări cât timp ne-am aflat la guvernare împreună şi este un partid care, în cea mai mare parte, îşi are susţinerea politică şi de voturi în Transilvania – o zonă care ne aşteptăm să voteze în mod masiv PNL, USR, UDMR şi care are o largă susţinere pentru Dacian Cioloş”, a precizat Buşoi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.