Ponta către UDMR: În 2015 nu vă mai cer nimic

Victor Ponta, prezent, vineri, la congresul UDMR de la Cluj-Napoca, le-a transmis maghiarilor că, spre deosebire de alți ani, în 2015 nu le mai propune intrarea la guvernare, deoarece știe că Uniunea va face cum crede că este bine.

„În 2011, la Oradea (…), am fost la Congres, v-am rugat să ieșiți de la guvernare, să veniți alături de noi. Nu ne-ați urmat sfatul. În 2013, la Miercurea Ciuc v-am rugat: veniți la guvernare. L-ați urmat puțin (sfatul-n.r.), dar ați plecat. Așa ca în 2015 m-am învățat minte și nu vă mai rog nimic, că știu că veți face ce credeți dumneavoastră că este bine. Aveți dreptul legitim să faceți acest lucru pentru că, am spus-o întotdeauna și când am fost aliați, și când am fost adversari, UDMR este singurul reprezentant legitim al comunității maghiare din România. (…) Este esențial pentru democrația din România ca o comunitate atât de puternică, atât de numeroasă ca minoritatea maghiară, să fie reprezentată în toate structurile politice ale unui stat democratic”, a spus liderul PSD la Congresul UDMR.

Ponta a mulțumit miniștrilor UDMR care au făcut parte din guvernele conduse de el, spunând că și-ar fi dorit-o ca ministru și pe Rozalia Biro, propusă anul trecut ca ministru al Culturii și vicepremier, dar respinsă de Traian Băsescu.

La Cluj-Napoca are loc, vineri și sâmbătă, Congresul UDMR, la care participă numeroși lideri politici din România și din străinătate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.