Ponta vrea cu disperare la Cotroceni

Victor Ponta n-a tremurat nici o secundă să se alieze cu cel care l-a făcut troacă de porci. A reproduce toate jignirile lui Vadim Tudor la adresa primului ministru ar înseamna să agresăm calculatorul, hârtia și bunele maniere. Și, cu toate acestea, ca și predecesorii săi din PSD, filiforma caricatură a lui Titulescu aproape că l-a apucat de braț pe caraghiosul politicii românești.

Un Vadim scufundat în ridicol și pe cale de a-și trăi ultimele zbateri politice este folosit mai nou pe post de proptea. Cât de prăbușit și de lipsit de scrupule poate fi omul care recurge la un asemenea prieteșug? Sau terfelitul de Victor Ponta are în sânge aceeași grupă sanguină (din punct de vedere politic) cu caricatura României Mari? Același Victor Ponta, speriat de moarte de apropierea vidanjei politice, a dat fuga și la Dan Diaconescu pentru a se înfrăți și cu adunătura acestuia. N-a contat nimic din toate aberațiile personajului. N-au contat nici festele jucate guvernului. N-a contat nici condiția de ciocoi cu care a ștampilat PSD-ul. N-a contat nici faptul că delirurile de la OTV s-au extins în politică și în televiziuni. N-a contat nici proverbiala oca mititică. Important era ca acoperitul nostru ajuns în fruntea Guvernului României să mai câștige un aliat pentru ultima duminică electorală din acest an.

Amândouă alianțele lui Victor Ponta ne arată cine este și ce trăsături morale îl definesc. Și cu cine se aseamănă până la identitate. Numai că asta nu i-a fost de ajuns. A trimis corpul de control al Guvernului la Sibiu. De ce? Ca să-și execute adversarul. Dacă s-ar putea să-l execute înaintea ultimei confruntări, cu atât mai buine, chiar dacă faptul ține mai mult de comportamentul unui șacal.

Exact ca la Sebastian Ghiță, deja faimos prin afirmața sa că în cazul în care ajunge la mare înghesuială trece totul pe maică-sa că și așa are 67 de ani și n-are decât să facă și câțiva ani de detenție.

Cam așa sună lucrurile în mintea oamenilor care n-au mamă și n-au tată. Iar Victor Ponta se poartă ca unul dintre cei mai cruzi politicieni, dispuși să sacrifice pe oricine, să se alieeze cu orice făcătură politică și gata să înghită orice mizerie pusă pe seama sa, totul numai și numai de dragul unui vis de mărire.

Este destul să cântăriți cum a a încercat să se folosească de numele lui Ion Rațiu pentru a înțelege fibra acestui lup tânăr. Pentru simpul motiv că a reținut de la acesta doar o definiție a democrației nu pregetă să se folosească și de numele acestuia, deși, este limpede, n-a izbuitit să aplice nimic și niciodată din spiritul acesteia. Este suficient să vă uitați și cum a înghițit ideea cretină de a împărți cheile celor 1oo de autorurisme Duster către 100 de polițiști zgribuliți. Fără să clipească la penibilul situației, s-a umflat pe caldarâmul din fața Internelor și a jucat rolul proteguitorului ordinii și disciplinei. Ce cheie de la ce mașină s-a potrivit și câți dintre cei care au interpretat roul polițiștilor înghețați, dar fericiți au ajuns să le conducă? Numai mintea de samsar imobiliar și de producător de doctorate pe bandă rulantă a lui Gabi Oprea,”generalul de justiție”, a putut naște o asemenea festivitate stupidă!? Faptul că Victor Ponta a îndurat-o fără să înțeleagă la ce se expune ne arată ce sinapse puține poate realiza actualul nostru premier și cât de periculoasă poate deveni înțelegerea sa.

Victor Ponta a folosit Guvernul României și bugetul public pentru a mitui pensionarii săraci și pentru a le cumpăra bunăvoința născută din disperare. Victor Ponta a promis marea cu sarea. Nici câștigătorii campionatului național de minciuni și măscări nu și-ar fi putut imagina că mărirea cotei de palincă fără taxe poate avea forță electorală. Să nu mai zicem nimic de slugărnicia cu toate categoriile sociale,ba și cu unele profesionale! Cu toate aceste disponibilități de disperat politic, Victor Ponta ne demonstrează că pentru a ieși președinte este gata să facă și manichiura maidanezilor din Ferentari și să coafeze coada veverițelor din Herăstru. Dezastrul în organizarea alegerilor prezidențiale la secțiile de votare din Capitală și din străinătate i s-au părut acestui unificator al românilor doar simple diversiuni ale opoziției. După cum sprijinul dat eliminării progresive a baronilor locali doar formă de primenire politică a partidului. În locul oamenilor lui Ion Iliescu și Adrian Năstase își inserează însă gașca de juniori aerieni pe care o comandă ca un vechil.

Acest personaj are în el un soi de delir verbal care produce afirmații necesare momentului, un soi de producție verbală la comandă. Promite orice și uită absolut totul. M-a impresionat cu cât sânge rece a mințit toți jurnaliștii din România, promițându-le că nu vor plăti taxele și penalizările pe drepturi de autor, adică abuzurile inventate de Sorin Blejnar. Ca, mai apoi, la puțină vreme, tot Victor Ponta, într-o dicuție cu Adrian Năstase și câțiva PSD-iști, să-i reproșeze premierului de Jilava că n-a știut să pună presa la respect, că Blejnar și Băsescu au avut curaj și la fel ar fi trebuit să procedeze și el.

Victor Ponta este gata să expună economia României, leul și stabilitatea întregii țări unui risc enorm, totul de dragul victoriei sale. Vorbele lui Ion Iliescu, rostite în seara alegerilor la sediul PSD și care circulă pe net, par din ce în ce mai aproape de adevăr. ”Ați creat un monstru și dacă pierdeți alegerile se va sparge în mii de bucăți”.

Ion Iliescu se referea la partidul pe care l-a creat și păstorit și care a ajuns o grupare cu apucături monstruoase. De bună seamă că acest portret succint se potrivește și conducătorului său de acum.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.