Popularitatea lui Lenin, la cote record în Rusia

Aprecierea pentru mostenirea bolșevică a lui Vladimir Ilici Lenin este în creștere în Rusia ultimelor ani, arată un sondaj publicat la cea de a 144-a aniversare a nașterii liderului revoluționar.

Întrebați ce cred despre contribuția lui Lenin în istoria Rusiei, 38% dintre ruși au spus că influența sa a fost ”mai degrabă pozitivă”.

Sondajul realizat de Centrul Levada și publicat luni arată că există o tendință de creștere a popularității lui Lenin începând din 2006, când doar 29% dintre ruși considerau că acesta a avut o influență pozitivă asupra Rusiei.

Numărul rușilor care îl văd pe Lenin drept un personaj negativ este în scădere, la 21% în acest an, față de de 27% în 2010.

Cei care văd moștenirea sa drept ”total negativă” s-au redus procentual la 5% în acest an, față de 9% în 2006.

Procentul rușilor care l-au considerat pe Lenin drept un personaj ”total pozitiv” a rămas stabil în ultimii ani, la 13%.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1.603 persoane, în perioada 21-24 martie, în 45 de regiuni ale Rusiei. Marja de eroare este de 3,4%. Pe 18 martie, Vladimir Putin a declarat Crimeea parte componentă a Federației Ruse.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.