Posibilă diversiune: multe camioane din convoiul umanitar rus sunt aproape goale

În dimineața de 15 august, reporterii BBC, Associated Press, NY times, The Telegraph, The Guardian ce urmăreau convoiul umanitar rusesc trimis spre Ucraina, au avut posibilitatea de a verifica încărcătura mașinilor. Spre mirarea lor, unele camioane nu erau încărcate nici măcar pe jumătate. Potrivit mesajelor, în camioane au fost văzute sticle cu apă potabilă, conserve și saci cu hrișcă. Jurnaliștii au avut libertatea de a solicita deschiderea oricărei unități de transport.

Potrivit corepondentei Financial Times, care a avut ocazia de a fotografia camioanele, acest fapt duce cu gândul la o diversiune: mult mediatizatul convoi nu a făcut decât să distragă atenția de la o operațiune mult mai importantă de sprijinire a separatiștilor proruși cu arme si combatanți.

”Potrivit Ministerului (pentru Situații de Urgență), camioanele au fost încărcate în funcție de greutatea pe care o pot transporta”, a scris pe pagina sa de twitter jurnalistul Aleksander Roslyakov. Însă corespondenta Financial Times notează că alte camioane erau pline până la refuz și astfel nu se poate înțelege logica autrorităților ruse.

Totodată, reprezentanții Ministerului rus pentru Situații de Urgență nu au reușit să ofere informații concludente despre camioanele militare care însoțesc convoiul, cu care este transportat personalul care deservește acest convoi umanitar. Autoritățile ruse spunca nu este vorba de camioane ale armatei, ci ale unei firme private din Moscova, fără a preciza însă despre ce firmă este vorba.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.