Povestea postacilor de pe internet, spusă de oamenii lui Udrea

„Echipa de comunicare” a Elenei Udrea recunoaște, într-o postare pe Facebook, că s-au dat cei 10.000 de euro pentru postaci, însă susține că acest lucru s-a făcut o singură dată, și nu în favoarea lui Udrea.

Potrivit oamenilor lui Udrea, acești bani s-au dat o singură dată în campania de la localele din 2012, când PDL Bucureşti a avut un candidat pentru Primăria Generală și alți candidați la primăriile de sector și consilii.

„După ce toate denunţurile au fost infirmate la confruntările de ieri, anchetatorii DNA au aruncat în ochii presei povestea „postacilor” plătiţi cu 10.000 de euro pe lună. O intoxicare. Realitatea este următoarea: procurorii nu au fost în stare să dovedească faptul că Udrea a luat „geanta” cu 900.000 de euro. Adrian Gărdean (mituitorul – cel care a strâns banii) chiar spune că aceştia nu îi erau destinaţi fostului ministru al Dezvoltării, ci lui Nastasia. După ce nu au reuşit să arate că Udrea a luat banii, procurorii spun că ar fi dat o parte din sumă la partid – fără să existe măcar vreun indiciu care să arate că fostul preşedinte PDL Bucureşti a dat bani la partid sau că presupusele sponsorizări provin din mită. Şi aici apar „postacii” care trebuie să ia ochii presei.
În realitate, cei „10.000 de euro lunar” au fost doar o singură dată – în campania de la localele din 2012, când PDL Bucureşti a avut un candidat pentru Primăria Generală (Silviu Prigoană – nr.), 6 candidaţi pentru primăriile de sector, 55 de candidaţi pentru Consiliul General şi 6×33 de candidaţi pentru consiliile locale ale celor şase sectoare. Ca să nu mai spunem de PDL în general. Deci, să spui că Udrea plătea 10.000 de euro pe postaci reprezintă o minciună sfruntată”, comentează „Echipa de comunicare” a lui Udrea informațiile din referatul procurorilor care relevă că au fost plătiți postaci în favoarea fostului ministru.

În acest context, oamenii lui Udrea le cer procurorilor să investigheze şi „postacii” PSD sau PNL”, susținând că toate partidele plătesc astfel de oameni, iar sumele de bani consumate ar fi mult mai mari.

„Pentru că am văzut ipocrizia generalizată a politicienilor din aproape toate partidele, dar şi a presei, vrem să fie clar un lucru: absolut toate partidele din România au „postaci” şi gherilă online, iar sumele de bani consumate sunt mult mai mari. Le recomandăm procurorilor DNA, dacă tot au deschis acest subiect, să investigheze şi „postacii” PSD sau PNL”, se mai arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a deputatei.

În răfuiala cu DNA, oamenii lui Udrea acuză că „anchetatorii vor să o ţină pe Udrea în arest cu ajutorul televizorului”.
„În cazul „Gala Bute”, procurorii îşi arată mai degrabă talentul de povestitori şi fabulişti decât cunoştinţele juridice. Când dovezile nu-i ajută, croşetează poveşti cu aţă albă”, atacă „Echipa de comunicare” a lui Udrea.

Ce spun procurorii

Ana Maria Topoliceanu şi Tudor Breazu achitau 10.000 euro lunar pentru plata unui grup de persoane (‘postaci’), al căror rol era de a posta comentarii în favoarea Elenei Udrea şi a PDL Bucureşti, folosind identităţi fictive pe paginile de Internet ale unor ziare sau portaluri de ştiri, potrivit procurorilor.

„S-a stabilit că inculpații Breazu Tudor Liberiu și Topoliceanu Ana Maria foloseau sumele obținute din infracțiunile de luare de mită pentru plata unor servicii efectuate în interesul organizației București a Partidului Democrat Liberal și al inculpatei Udrea Elena Gabriela, cu știința acesteia”, se arată în referatul în care DNA cere prelungirea arestării preventive pentru Elena Udrea.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8518 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.