Președinția, Guvernul și Parlamentul, în beznă

Președinția, Guvernul, Parlamentul, dar și alte instituții se alătură și în acest an campaniei „Ora Pământului”/ „Earth Hour” și vor stinge luminile sâmbătă, între orele 20,30 – 21,30.

Administrația Prezidențială a anunțat că se va alătura mișcării globale „Ora Pământului”, prin întreruperea iluminatului interior și exterior al Palatului Cotroceni în intervalul 20,30 — 21,30.

„Prin acest demers, instituția prezidențială aduce în atenția publicului importanța conștientizării impactului negativ pe care consumul excesiv de resurse energetice îl are asupra mediului înconjurător. Administrația Prezidențială promovează, astfel, alături de celelalte instituții din România, lupta împotriva schimbărilor climatice și un comportament responsabil și proactiv în protejarea mediului natural”, se arată într-un comunicat .

Guvernul îi invită pe români să susțină campania „Ora Pământului” stingând luminile în locuințe și birouri.

„Un mediu curat înseamnă cetățeni mai sănătoși și garantarea unui viitor responsabil pentru generațiile următoare. Guvernul României se alătură pentru al patrulea an consecutiv campaniei ‘Earth Hour’ organizată de WWF-Romania și, împreună cu alte 65 de instituții din București și din țară, va stinge luminile, în intervalul 20,30 — 21,30, pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la consumul irațional de resurse și la importanța dezvoltării durabile a societății”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina oficială de Facebook a Executivului.

Și Palatul Parlamentului va marca sâmbătă „Ora Pământului”, prin întreruperea temporară a iluminatului exterior și festiv.

„Camera Deputaților sprijină și participă la acest eveniment chiar de la prima ediție a acestuia în România, subliniind, de fiecare dată, importanța acțiunilor responsabile și a proiectelor benefice pentru mediu și cetățeni. Anul acesta, la împlinirea a 10 ani de la debutul ‘Orei Pământului’, mesajul și îndemnul WWF pentru comunitatea din România este ‘Dăruiește naturii energia ta!'”, se arată într-un comunicat al Camerei Deputaților.

Ora Pământului/ Earth Hour este marcată în România începând cu anul 2009, iar la nivel internațional din anul 2007.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.