Prima vizită internațională a Regelui Felipe al VI-lea va fi la Vatican

Prima vizită oficială în străinătate a Regelui Felipe al VI-lea al Spaniei va fi la Vatican, după cum a confirmat vineri la postul public de televiziune din Spania ministrul spaniol al afacerilor externe, José Manuel García-Margallo, potrivit AGERPRES.

„Regele și regina au o agendă amplă din punct de vedere internațional. Mai întâi vor merge la Vatican și apoi în țările vecine — Maroc, Franța și Portugalia. De fapt, aceste călătorii au și datele stabilite, însă Casa Regală este cea care le va anunța”, a declarat ministrul spaniol de externe.

În plus, șeful diplomației spaniole a mai dezvăluit și că Regele Felipe al VI-lea va avea un rol deosebit în fața Adunării Generale a ONU, când va susține, alături de guvernanți, candidatura Spaniei ca membru nepermanent în cadrul Consiliului de Securitate, pentru perioada 2015-2016.

Margallo a vorbit despre vocația și pregătirea internațională a noului monarh. „Se simte foarte european, la fel ca tatăl său (…) Cunoaște foarte bine Uniunea Europeană”, a spus șeful diplomației spaniole. El a adăugat că noii monarhi vor trece ulterior prin toate capitalele europene.

În privința călătoriilor interne, Margallo a confirmat faptul că noii regi vor merge peste tot prin Spania, iar în curând, Felipe al VI-lea va merge în Catalonia, la Girona, la activitățile anuale ale Fundației Príncipe de Girona.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.