Prinţul Paul, recunoscut drept membru al familiei regale

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a dat câştig de cauză prinţului Paul de România, în procesul în care acesta cere, în numele tatălui său, recunoaşterea în România a hotărârii din 1955 a unei instanţe din Lisabona, prin care Carol Mircea a fost recunoscut ca fiu legitim al Regelui Carol al ll-lea şi succesor al acestuia, cu toate drepturile ce decurg din aceasta. Decizia magistraţilor instanţei supreme este definitivă.

În 1991, prinţul Paul de România a deschis, la Tribunalul Bucureşti, procesul de recunoaştere a deciziei instanţei portugheze, în care, pe lângă Carol Mircea Grigore de Hohenzollern (prin moştenitori), mai apar ca părţi regele Mihai I, regina Anna de Bourbon Parma, Monica Urdărianu (moştenitoarea Elenei Lupescu) şi Antonia de Hohenzollern.

Procesul a fost strămutat la Tribunalul Teleorman, care a decis, la sfârşitul anului 2008, să admită cererea prinţului Paul de recunoaşterea a sentinţei Tribunalului din Lisabona – Portugalia.

Decizia a fost atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti, care a menţinut această hotărâre printr-o hotarare din 12 iulie 2010.

Prinţul Carol Mircea al României a murit în 27 ianuarie 2006, la Londra, la vârsta de 85 de ani, succesori ai acestuia fiind soţia sa şi cei doi fii, Paul şi Alexandru.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.