„Raportul nu abordează subiectul implicării serviciilor de informații în Justiţie”

AMR ne-a transmis un Comunicat în care critică Raportul MCV asupra României, considerînd „nepotrivit entuziasmul autorităților care au împărtășit în totalitate concluziile menționate”! AMR face o analiză punctuală a consideraţiilor din Raportul MCV dat publicității la 27.01.2016, la Bruxelles.

Subiectele atinse de AMR sînt următoarele:

– raportul este unul politic

– cînd subliniază progresele Justiţiei, Raportul ia în discuţie doar fenomenul corupţiei

– Raportul apreciază doar 2 instituţii, excluzînd rolul instanţelor de judecată

– autorii cred că actul de justiţie se opreşte la Parchet, excluzînd instanţele, acestea fiind cele care finalizează fiecare dosar

– nu ţine cont de Rezoluția Parlamentului European despre prezumţia de nevinovăţie

– nu face referire la „scăparea” unor informaţii din dosare aflate în anchetă către presă

– consideră un succes intrarea în vigoare a noilor coduri, deşi conţine multe articole declarate neconstituţionale

– Raportul nu abordează cel mai important subiect care a preocupat Justiţia în ultimul an: prezenţa unor ofiţeri sau acoperiţi între magistraţi

Vă prezentăm mai jos, în facsimil, Comunicatul integral trimis de Asociaţia Magistraţilor din România, sub semnătura preşedintei AMR, judecător Gabriela Baltag:

Rugată să comenteze afirmaţiile Monicăi Macovei, care a declarat într-o emisiune TV că, încă de la înfiinţare, CSM este o Mafie a Justiţiei, membrii săi fiind aleşi de magistraţi după chipul şi asemănarea lor, judecătoarea Gabriela Blatag a declarat în exclusivitate pentru cotidianul.ro: „Sunt revoltată să citesc despre noi şi să nu mă regăsesc decît foarte puţin în toate vorbele acelea”!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.